Rollon - Bergsøy 4-1 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 11. Sep 2016

Seier mot Bergsøy.

Etter fadesen mot Fjøra var det viktig at vi viste oss fra en bedre side når Bergsøy kom på besøk.
Vi hadde oss en "alvorsprat" før kampen der vi ble enig om at vi må kreve mer av hverandre, både spillere og trenere.
Vi vet at vi har nivået inne, men de gode periodene har vært for korte og bunnivået kritisk lavt.
Bergsøy, som satser tungt for å holde seg i 3 divisjon, måtte vinne for å ikke tape terreng i kampen om den viktige 5. plassen. Vi visste at de mest sannsynlig ville undervurdere oss, og at hvis vi var 100% på hugget hadde vi en fair sjans til å slå de.

Etter et par sjanser tidlig i første omgang, der Øiehaug hadde den største, satt det første målet. Daniel fikk en langpasning fra Sindre, og Bergsøy klarte ikke å hanskes med Daniel som kriget ballen i mål.
Etter dette bølget kampen fram og tilbake, men det lille som Bergsøy skapte av sjanser tok Jonas med største selvfølgelighet. Omgangen ebber derfor ut med Daniel som eneste toppscorer.

Vi var klar over at Bergsøy kom til å gå ut i hundre for å få seg en rask scoring etter pausen. Det bestemte vi oss for å prøve å utnytte til vår fordel. Bergsøy sine forsvarspillere hadde ikke akkurat tempo som sin sterke side, og når Bergsøy måtte jage utligningen ville vi få muligheten til å kjøre overganger.

Bergsøy klarte ikke å ta tak i kampen etter pause heller, og vi fikk etterhvert et solid overtak. Vi klarte å sette inn presset høyt i banen, og var flink til å ta ut mellomromsspillerne deres. Da måtte de ty til lange oppspill og de duellene vant forsvaret vårt ganske enkelt.
Etter 10 min økte Erik Øiehaug ledelsen. Sindre finner Andreas med et hurtig innkast og Andreas legger inn til Erik som setter 2-0.
3-0 var kampens fineste mål, og nok en gang var det Andreas som var servitør. Han skrur ballen mellom midtstopperne og inn i bakrommet til Daniel som banker ballen kontant i mål.
Vi har tidligere slitt med å omsette spill og sjanser til mål, men i dag løsnet det virkelig. 4-0 kommer etter at Børge finner Jo Martin med en nydelig stikker. Debutanten gjør ingen feil og setter ballen enkelt i mål etter å ha parkert forsvaret til Bergsøy.
Rett før slutt får Bergsøy et trøstemål etter en god prestasjon av toppscorer Tepuric.

Seieren er som alle andre seirer og tap, et resultat av kollektivets innsats og ferdigheter. I dag gjorde alle spillerne mans jobb og responderte bra på "kjennepreken" før kampen. Vi var mer skjerpet på dødballer og overlegen i duellspillet, i tillegg tør vi å bruke ferdighetene som bor i hver enkelte spiller. Det var også gledelig å se at det var Bergsøy-spillerne som gikk først tom for krefter.

Nå er det bare å dyppe føttene i betong og komme seg ned på jorden igjen. Vi har kun 15 poeng og har ingen grunn til å ta av, men klarer vi å gjenskape prestasjoner på dette nivået kan vi kanskje ta noen skalper til, men vi glemmer ikke at det kun er ei uke siden vi ble slaktet av Fjøra.