Hødd2 - Rollon 1 - 0 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 1. Jun 2016

"Nesten river ingen av hesten"

Etter en god treningsuke gledet vi oss til å reise til nye Høddvoll for å møte Ulsteinviks kronprinser. Vi hadde god kontroll på hva som kom til å møte oss reint sportslig, men at det var motepolitiet som skulle dømme var vi ikke klar over. Dommerne ville nemlig ikke starte kampen pga fargelikhet på strømpene.... Nuvel, nok om dommerne.

Kampen startet som vi forventet, Hødd prøvde å spille seg ut bakfra og brodere seg framover i banen. Vi hadde bestemt oss for å låse de høyt og tvinge de til å slå langt. Målet var å få flest mulig dueller på midten slik at vi kunne bruke duellstyrken vår. Dette lykkes vi delvis med, men de gangene det glapp var vi for treige tilbake i "ramma". Da fikk Hødd litt for god plass og spilte seg til noen gode muligheter. Den største kom vel og merke på en dødball. På en corner fikk den tidligere Høddkapteinen Tørnquist ballen rett på pannebrasken, men Jonas plukket fram en redning i absolutt verdensklasse! Like etter kontrer vi og Daniel spiller fri Mario, men keepern til Hødd ble tydligvis inspirert av Jonas og reddet mesterlig. Dermed 0-0 til pause.

I pausen ble vi enig om å presse enda tøffere, vel viten om at Hødd kunne få en del rom som de kunne angripe i om vi ikke lykkes. Vi ble også enig om å søke bakrommet oftere enn i første omgang. Vi så i første omgang at Daniel og Mario var mye kjappere enn forsvarspillerne til Hødd, og spesielt Daniel skapte mye trøbbel for et langsomt midtstopperpar. Men vi klarte dessverre ikke å score på de sjansene vi fikk. At Hødd til slutt får "hull på byllen" var fortjent etter spill og sjanser, men at det igjen skjer ett minutt før slutt er selvfølgelig ekstra bittert. Gutta legger ned en vanvittig innsats og vi taper i alle fall ikke på manglende innsats og vilje. Vi er også godt organisert og begynner etter hvert å bli bedre offensivt, selv om det i denne kampen ble mest overganger.

Nå venter et Volda-lag i poengnød. De kommer til å selge seg dyrt, og viser voldaspillerne halvparten så mye engasjement som treneren sin får vi en fartsfylt kamp. Så her må vi bare brette opp ermene og gyve løs på nytt.

PS! Med tanke på at de hadde så mange unge spillere var Hødds trener bekymret for "temperaturen" i kampen, men det viste seg at ungguttene til Hødd både kunne takle, slå og banne som voksne. Og de som ikke kunne banne skikkelig fra før fikk en skikkelig leksjon av sin rutinerte kaptein. Han kunne nemlig banne både på norsk, finsk og svensk.