Rollon - Herd 2-3

Postet av SPKL Rollon den 25. Mar 2019

ROLLON-HERD 2-3

Da var det endelig klart for årets første tellende kamp, og vi i FB-redaksjonen (tekst hentet fra
FB-siden Rollon A-lag) var selvfølgelig på plass på tribuna med flere andre trofaste Rollon-supportere lørdag 23. mars. Cup-kamper er alltids spennende og hva passer vel bedre i en slik anledning enn å møte en erkerival som Herd.

Med storm i kastene og sludd og snø i bygene var forholdene mildt sagt utfordrende.
Herd begynte i medvind, men skapte null og niks før et skudd fra ca 16 meteren sklir mellom hendene til Rollon sin ellers meget solide keeper og 1-0 til gjestene. Rollon forsvarte seg godt i motvinden, men 7 min. før pause slurver forsvaret og slipper gjennom en Herdspiller som vakkert setter ballen i mål. Rollon hadde også noen gode muligheter i første omgang, men var dessverre ikke klinisk nok når mulighet bød seg.

I andre omgang var det Rollon sin tur til å spille i medvind, og det var en øvelse de mestret godt. Herd var nesten ikke over midtbanestreken. Rollon på sin side hamret på gjestenes mål. Og etter mange gode forsøk lykkes Børge Drevik. Han skrur like godt ballen rett i vinkelen fra corner og startet dermed opphentingen. Og utligningen lå i luften, men vi måtte vente til det 77 min før Rollon scorer sitt andre mål. Storscorer Gjerde setter ballen i mål etter at Rollon kriget Herd i senk inne i sekstenmeteren. I tillegg til scoringene hadde Rollon to baller i tverrliggeren og en rekke større og mindre muligheter.

Uten flere mål i ordinær tid gikk kampen til ekstraomganger, og nok en gang var det Herd som fikk starte i medvind. Selv med sterk vind i ryggen skapte Herd veldig lite og i det det gikk i mot sidebytte kjører Rollon en flott kontring, men Drevik kommer dessverre litt for seint inn på bakerste og baller sklir forbi på blank kasse. I andre ekstraomgang var det klart for nytt medvindskjør fra hjemmelaget, men når uttellingen uteblir skjer det som ofte skjer i fotball, motstanderen kontrer og scorer i det det står igjen ett minutt. Dermed blei det en sur cup-exit for et meget hardtkjempende Rollon-lag. Herd var tydelig ukomfortable og det var mye syting og klaging både på banen, fra benken og på tribunen der vi stod. Rollon er et ekkelt lag å spille i mot. De har en enorm duellstyrke, mange spillere som har en stor løpskapasitet og to engasjerte trenere som er flink til å motivere spillerne sine. 3. divisjonslaget Herd var faktisk underlegen Rollon på mange områder under rådende forhold, og selv om cupeventyret fikk en brå slutt, så syns vi at årets Rollon-utgave så meget spreke ut.

Vi fikk et par ord med en reflekterte og sliten Rollon-trener.

Hvor godt fornøyd er du med dagens gjennomføring?

«Det er fryktelig surt å tape slike kamper på denne måten, og selv om Herd var best i målprotokollen så syns jeg vi er fullt på høyde med de. Jeg er meget godt fornøyd med innsatsen som blir lagt til grunn i dag. Vi skaper også mer enn nok sjanser til å avgjøre denne kampen i vår favør, men vi var dessverre ikke dyktig nok i de viktige øyeblikkene i dag. Det som er positivt er at vi matcher Herd på fysikk og løpskraft. De trener tross alt dobbelt så mye som oss.

Hvordan var forberedelsene til kampen når været var så utfordrende?

«Det er selvfølgelig veldig utfordrende fordi alt blir mer tilfeldig og uforutsigbart. Vi la derfor to planer for hvordan vi skulle spille, en for medvind og en for motvind. Dette gjaldt alt fra igangsetting fra keeper, dødballer, kast og presshøyde. Vi vet at Herd syns det er stas å «trille kula» og vi lot de bare holde på så lenge de var på egen banehalvdel. Jeg var oppriktig forbauset da de brukte heile førsteomgangen til å spille gris i bakre rekke. Selv om de hadde ballen mye var det ikke så veldig slitsomt å forsvare seg. Vi sa på forhånd at hvis vi ikke lå under med mer enn to mål til pause, så var mulighetene store. I andre omgang skulle vi trykke de langt bak og stå tøft etter i medvinden. Dette lykkes vi veldig godt med og det er veldig synd vi ikke får bedre betalt.
Så da er det bare å ønske Herd lykke til videre, også får vi heller konsentrere oss om å finpusse på formen inn mot seriestart. Det skal bli en morsom sesong med veldig mange spennende lokaloppgjør»

Bildet: Børge G. Drevik skrudde inn 2-1 fra corner.