Første kamp i 3.divisjon 2016 er unnagjort. Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 11. Apr 2016

Det var en spent gjeng som satt seg i bussen for å ta turen til Norges tidligere klippfiskhovedstad Kristiansund. Vi var vel i utgangspunktet ikke levnet en sjanse mot et lag som ble nr 2 i fjorårets 3.divisjon, og som mønstret spillere som Angvik, Klinge og Mahmoud el Haj. Men vi var sikker på at med riktig innstilling og masse guts så kunne vi stelle i stand litt trøbbel i vårt comeback i 3.divisjon.

Og kampen var ikke gammel før vi sjokket hjemmelaget. En god corner ble satt kontant i mål av Anders og noe uventet tok vi ledelsen mot storfavorittene. Men det var ikke bare vi som var farlig på dødball. Etter at vi hadde ryddet unna et par gode forsøk fikk også KFK uttelling på en dødball. Et frispark ble stusset i mål og det sto 1-1 på måltavla i Kristiansund.

Etter utligningen bølget kampen litt fram og tilbake og mens KFK var farlig på dødballer prøvde vi oss på overganger. Og det var en overgang som var foranledningen til kampens neste mål. Nikolas Hay ble felt på vei inn i feltet og på det påfølgende frisparket havnet ballen inne foran mål og Lage scorer sikkert fra kloss hold.

Etter dette hadde vi to store sjanser til å øke ledelsen, men dessverre var vi ikke dyktige nok i de avgjørende øyeblikkene.

Jeg regner med at KFK fikk kjeft i pausen for det var et mer direkte og "hurtigere" KFK-lag som kom på banen i 2.omgang. Vi klarte ikke å holde presset høyt i banen, samtidig som individualistene på KFK begynte å vise seg mer fram. Selv om KFK ikke skapte all verden måtte Marius ta fram noen klasseredninger for å holde oss inne i kampen. Vi hadde fortsatt troa på at dette kunne ende med et godt resultat, men så kom en periode på 3-4 minutter som skal vise seg å være avgjørende. KFK får to straffespark, og med fjorårets toppscorer i 3 div på laget, sto det plutselig 3-2 til hjemmelaget. Vi kjempet tappert for å få en utligning, men i det 87 min, med alle mann høyt i banen, er det en alt for dårlig pasning på egen banehalvdel som blir avgjørende for resultatet. KFK snapper opp den løse pasningen og går opp til 4-2 med kampens eneste mål som ikke ble scoret på dødball.

Vi fikk i dag mange gode svar på ting som fungerte, men også på ting som ikke fungerte. Vi fikk også en bekreftelse på at vi har gjort en god jobb i vinter og at det er mulig å ta poeng fra de beste lagene. La det være sagt, det var det klart beste laget som til slutt vant og de hadde muligens vunnet også uten straffesparkene, men med litt mer klokskap i begge endene av banen hadde kamputfallet muligens bikket i vår favør.

Anders Hagen var kampens gigant med mål og målgivende, i tillegg til en vanvittig defensiv innsats mot noen av divisjonens beste angripere. Men hele laget skal ha skryt for å ha gitt alt. Vi så et Rollonlag som for første gang i år lignet på det laget vi ønsker å se. Det var knallharde taklinger og oppofrende spill av samtlige, så det var en skuffet gjeng som satt seg i bussen og tok fatt på den lange turen hjem til Norges klippfiskhovedstad Ålesund.

Nå gleder vi oss til å ta i mot Farmen-Frode og hans gode hjelpere til årets første hjemmekamp på fredag. Vi har ikke hatt besøk av en realitykjendis i Parken siden MSIL og Paradis-Stian var på besøk for 3-4 år siden. Møt opp og se hvem som blir ukens storbonde!