Herd - Rollon 2-2 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 9. Okt 2016

Sterk prestasjon mot seriemesteren!

Få trodde at vi skulle gi Herd noe særlig motstand på deres hjemmebane, og kanskje trodde seiersvante herdspillere det samme. For det var vi som kom best i gang, og selv om Herd fikk spille ballen i bakre firer hadde vi en klar plan om hvordan vi skulle stoppe de.

Med to meget hardtarbeidende spisser skulle vi hindre Herd i å få satt i gang med sine oppspillsvarianter. Dette lyktes vi godt med, og etter kun 5 minutter klarer vi å sette såpass press på Herd at de roter det til for seg selv og lager straffespark.

Kaptein Hagen setter straffesparket kontant i mål og vi går opp til 1-0. Dessverre tar det ikke lang tid før Herd utligner på en dødball. Vi glipper på markeringen og Jonas må ut å bokse, men han treffer dessverre ikke ballen skikkelig slik at en herdspiller får heade i åpent mål. Ikke lenge etter retter Jonas opp igjen feilen, med en glimrende beinparade, etter at Herd's Islandske toppscorer fikk fri bane mot mål.
Vi fikk også våre sjanser, og den største hadde Håkon da han klemte avgårde en ball med retning krysset, men Herds keeper plukket fram en kjemperedning. Dermed gikk lagene til pause med 1-1.

Andre omgang starter med et par Herd-angrep før vi tar litt over. Herd slo mye langt, men Lage og Anders tok fullstendig luven av divisjonens toppscorer. Islendingen ble etterhvert så sur at han lagde frispark på frispark, og at dommerne lot han bli på banen var det få som forstod noe av!
Utover i omgangen fortsetter spillet å bølge fram og tilbake, men i det 70. minutt får vi et frispark. Børge server ballen til Lage som header ballen i krysset med stor kraft og presisjon. Et meget fint mål!
De siste 20 minuttene ble det selvfølgelig et stor press mot vårt mål, og 5 minutt før slutt får Herd dessverre uttelling. Når sant skal sies så var det en fullt fortjent utligning utifra det trøkket de hadde de siste 10 minuttene, men like fullt utrolig irriterende!

Gutta skal ha all honnør for jobben de gjør mot divisjon desidert beste lag. Moralen og sammholdet i laget er fantastisk og alle utfører de oppgavene de får til punkt og prikke.

Nå ser vi fram til å avslutte vårt opphold i 3 divisjon med to hjemmekamper, og klarer vi å gjenskape dagens prestasjon skal både Florø og Sogndal være mulige å slå.

Gratulerer også til Herd og Amund for en solid gjennomført sesong!

Til slutt vil jeg bare beklage til dommerne, spillerne og klubben for at jeg ikke klarte å holde hodet kaldt når det kokte som mest. Etter en episode der Nikolas ligger nede med en hodeskade blir jeg så irritert på dommeren, fordi han ikke reagere på våre tilrop, at jeg kaller han for arrogant. Det er dommernes jobb å sørge for spillernes ve og vel, og det følte vi at ikke ble gjort i dette tilfellet. Uansett skal jeg holde hodet kaldt i slike situasjoner.