Sliteseier mot Kongsberg

Postet av Jevnaker Senior A den 16. Sep 2023

Det var ikke spesielt vakkert å se på, men JIF tok tre meget viktige poeng da laget endelig var tilbake på hjemmebane fredag kveld. Midtstopper Oddur Karl Heidarsson ble matchvinner mot Kongsberg.

Høstens poengfangst har vært brukbar med fem seirer på de åtte kampene etter sommerferien, men det måtte virkelig jobbes og slites i 97 minutter for å sikre en ny trepoenger mot gutta fra Kongsberg.
– Jeg er glad for seieren, jeg er fornøyd med måten vi kjemper på, men så må vi også være ærlige på at dette ikke var noen god kamp fra vår side. Veldig lite stemmer i vårt angrepsspill, vi slår bort altfor mange enkle pasninger og jeg følte meg aldri helt trygg på seieren før dommeren blåste av, sier trener Bengt Eriksen.

JIF kunne fått en drømmestart med en gedigen sjanse allerede i åpningsminuttet, men gjestenes unge keeperdebutant Torje Mudenia gjorde en kjemperedning på avslutningen fra kloss hold. Kongsberg skapte noen halvsjanser på dødballer og overganger, men det var JIF som skulle utnytte dødballene best. Etter en drøy halvtime kriget nemlig Oddur Karl Heidarsson inn 1-0 etter et frispark fra Bendik Svensbråten. Den islandske midtstopperen har imponerende fem mål denne sesongen.

Hjemmefansen ropte på straffe da Kujtim Ismajli ble løpt ned idet han skulle avslutte, dommeren blåste ikke da, men pekte derimot på straffemerket i en ganske lik situasjon rett før pause. Vår toppscorer Aleksander Bakken Tveter ble felt, tok straffesparket sjøl, men banket ballen knallhardt i stolpen.

1-0-ledelse til pause føltes i minste laget for JIF-gutta utfra spill og sjanser, mens gjestene selvsagt kom ut etter hvilen med tro på å kunne ta med seg poeng hjem til gruvebyen. Og Kongsberg var det klart beste laget i andre omgang, Cato Haugom vartet opp med noen strålende redninger mens JIF knapt kom til skudd på mål. I en dramatisk avslutning ble det lagt til hele sju minutter og de gule kortene haglet, men JIF holdt unna.

– Vi slurver på individnivå med pasningsteknikk og valg og har dårlig tempo i det vi gjør, men det er tross alt sterkt å vinne på en så rotete og dårlig dag, avslutter Eriksen.