Rollon - Hødd2 3-3 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 21. Sep 2016

To tapte poeng.

Hødd2 var store favoritter før denne kampen. De tok turen til Larsgården med et sterkt mannskap. Skulle de ha en reell mulighet til å sikre ståplass i divisjonen, måtte de vinne denne kampen.

Vi ønsket å trøkke til fra start og bestemte oss for å presse Hødd høyt i bana. Etter kun ti minutter tar vi ledelsen. Daniel scorer etter å ha blitt spilt fri av Andreas. Et meget smart frisparktrekk, som i tillegg var perfekt utført.
Ikke lenge etter er det Hødd som får prøve seg på frispark. Denne gang like utenfor 16 meteren. Høddspilleren setter ballen elegant over muren og i mål. Jonas var etter ballen, men frisparket var for godt plassert til at han fikk slått den ut.

Etter reduseringen tar Hødd over og de spiller til tider ball i hatt med oss. Spesielt på våres høyreside får de mye rom og tid. Når det er sagt skapte de ikke alt for mange klare målsjanser, og de som kom tok selvfølgelig Jonas seg av.
Litt av problemet var at vi ble for ivrig på midtbanen og stod for høyt med begge sentrale midtbanespillerne. Da fikk Hødd overtall mot vår ving og back. Heilt på slutten av omgangen burde Sindre satt inn 2-1, men alene med keepern setter han skuddet til side for mål.

Etter pausen setter vi inn Håkon for å få mer balanse på midtbanen, og Nikolas ble satt ned på back for å temme Hødd's gode venstreside. Erik, som fikk seg en smell i hofta, ble erstattet av Jo Martin på topp. Med dette oppsettet fikk vi mye bedre balanse i laget og fikk flyttet spillet opp på Hødd sin banehalvdel.

Andreomgangen er muligens den beste omgangen vi har spilt på veldig lenge. Spillerne legger ned en vanvittig innsats. Vi er suveren i gjennvinningsfasen og Hødd klarer nesten ikke å få til noe som helst. Vi klarer å bevare ballen bedre når vi vinner den, og skaper flere gode muligheter. Så når vi går opp i 2-1 er det fullt fortjent. Jo-Martin scorer i sin andre kamp på rad. Og for et mål det var. Han får ballen etter at vi har presset Hødd hardt høyt i banen. Han forserer noen meter før han klemmer avgårde et skudd som går rett i krysset! Klassescoring!

Etter at vi går opp i 2-1 har vi flere store sjanser og et annullert mål. Anders scorer etter en corner, men linjedommeren mener Sindre, som står bak keeperen, står i offside. Dommertrioen har nok sitt på sitt tørre i følge regelboka, men jeg har aldri opplevd at det har blitt blåst i slike situasjoner, og gjør det nok aldri igjen.

Men vi skulle etterhvert få et mål til. Sindre, som har funnet storformen, legger nydelig inn bak forsvaret til Hødd og Daniel header ballen kontrollert i mål. Daniel har dessverre trøblet en del med skader i år, men på høsten har han prestert på godt gammalt nivå igjen.

Selv om vi ledet 3-1 når det var spilt 80 minutter var ikke dramatikken over. Hødd får et korrekt idømt straffespark. Jonas redder, men returen havner rett i beina på straffeskytteren som setter ballen i mål. Surt at ballen spretter Hødd's vei etter redningene, men det er vel de berømte marginene.

Til stor forundring for alle involverte legger dommeren til minimum 6 min. Godt inn i overtiden gir han Børge sitt andre gule kort. Kortet er riktig det, men Børge skulle hatt et frispark i situasjonen før. Nok en gang en meget merkelig avgjørelse av dommertrioen. Med ti mann klarer vi ikke å avverge Hødd's sluttspurt, og de utligner til 3-3 i det 6. overtidsminuttet. Det var utrolig surt å miste to poeng på en slik måte.

Nå må vi bare se framover og ta med oss at vi faktisk gjør en meget god kamp mot et sterkt Høddlag. Jeg er veldig godt fornøyd med hele troppen og jobben de har gjort for å heve seg til et høyere nivå. Vi visste det kom til å ta tid å bli "konkurransedyktig" på dette nivået, men vi nærmer oss litt etter litt.

Heldigvis er det ny kamp allerede fredag. Da møter vi Volda borte, og der har vi en del å revansjere. Vårkampen mot Volda er nemlig en av de svakeste kampene vi har spilt i år.