Rollon - Spjelkavik 1-3. Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 17. Apr 2016

Etter tap i første serierunde hadde vi planer om ta rotta på Vika i vår første hjemmekamp. Før kampen hadde spillerne i yngres avdeling Kick Off og de var var med på å lage en ekstra flott ramme rundt kampen!

Med nesten 400 tilskuere på tribunen, deriblant Paradis-Stian, lå alt til rette for en kjekk kveld i Parken, men allerede etter 2 min. kom kveldens første kalddusj. Vika kombinerte fint på venstrekanten før ballen ble curlet fint i motsatt hjørne. En flott prestasjon som det er vanskelig å gardere seg mot.

Etter sjokkstarten var det Vika som kjørte kampen, de var først på nesten alle baller og vant de fleste duellene. Det så rett og slett ut som vi hadde for stor respekt for motstanderen. Gutsen og innsatsen fra forrige serierunde var totalt fraværende. Men som ofte i fotball snur det fort. Etter et par brudd, og noen gode tilløp på dødballer, får vi servert kampens fineste angrep. Høyreback Lage vinner ballen på egen banehalvdel og spiller to vegger før han får igjen ballen på høyrekanten og slår et glimrende innlegg til Andreas, som header ballen i mål.

Men før champangekorkene hadde truffet marmorflisene i Larsgården hadde Vika igjen tatt ledelsen. I motsetning til 1-0 scoringen var dette et ekte møkkamål der vi rett og slett gir Vika ballen 35 meter fra mål. Slik somling er noe vi muligens slapp unna med i 4.divisjon, men som vi blir nådeløst straffet for i 3.divisjon. Som om ikke det var nok roter vi det kraftig til for oss selv når vi igjen gir en Vika-spiller fritt leide mot mål, og dermed en lettkjøpt 3-1 ledelse til gjesten til pause.

I 2.omgang er det en gjeng med litt mer tenning som kommer på banen. I tillegg entrer Eivind og Trond banen etter ca 60 spilte minutter, noe som gir laget litt mer pondus og rutine. I denne omgangen er vi mye mer på hugget og vinner flere dueller. Vi klarer å vende spillet oftere og kommer da til mange innlegg, men en kombinasjon av litt upresise innlegg og lite trøkk i boksen gjør at vi ikke klarer å skape nok farligheter til å lage balanse i regnskapet. Kampen ender forsåvidt i en fortjent seier til gjestene, men etter at vi de to første rundene har møtt to av favorittlagene må jeg si at vi ikke er særlig skremt av nivået. Vi har til gode å bli spilt ut, men har tapt to kamper på at vi er for naive i avgjørende situasjoner. Nå skal vi trene godt i ei uke før vi skal prøve å ta AafK neste mandag.

PS! Før den tid skal Rollon2 spille mot Emblem2. Emblem har i år hentet så mange nye spillere at de snart kan stille et lag i hver divisjon, så her får vi god motstand!

Når det gjelder storbondetittelen kan vi vel trygt si at den er Frode Fagermo's for evig og alltid....