Fjøra - Rollon 5-1 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 4. Sep 2016

Nytt braktap

Årets siste langtur endte med et nytt tap. Fjøra, som vi slo på hjemmebane, har fortsatt muligheten til å komme blant de 4 eller 5 øverste lagene som sikrer plassen i neste års nye og spissede 3. divisjon. Vi hadde selvfølgelig et håp om å få med oss poeng hjem fra Sogndal, men isteden ble det et nytt braktap.

De første 35 minuttene spiller vi veldig bra og skaper en god del muligheter. Erik Øiehaug er blant annet to ganger alene med keeper, men avslutningene er dessverre for svak. Vi har i denne perioden en rekke dødballer og gode innlegg etter fint spill, men det blir bare nesten.
Og når vi ikke setter sjansene våre skjer det som ofte skjer. Vi har corner og Fjøra kontrer. Vi er for dårlig i den offensive markeringen og det hele ender opp med at Fjøra får straffe. Straffen blir satt sikkert i mål, og det virket da som om lufta gikk heilt ut av spillerne. Mål preger kamper, og når vi ikke akkurat strutter av selvtillit blir vi dessverre veldig passive, og Fjøra legger enkelt på til 2-0 like etter.

Til pause var det et meget nedstemt lag som tuslet i garderoben, og sjeldent har det vært så vanskelig å tenne et håp blant spillerne. Vi ble likevel enig om å prøve å gjenskape spillet og engasjementet fra de første 30 minuttene av første omgang. Vi måtte gå ut å jage en tidlig redusering, men dessverre så kommer vi aldri heilt opp på nivået fra første omgang, selv om vi i perioder ypper oss litt. Når vi jager et mål får Fjøra selvfølgelig en del overganger og etterhvert rakner vi heilt. Fjøra scorer tre mål til før Daniel avslutter kampen med å skrur en corner direkte i mål.

Vi taper dessverre fordi vi er altfor passive i avgjørende situasjoner, både offensivt og defensivt. Dette har med ferdigheter, selvtillit og rutine å gjøre, og vi mangler dessverre litt av alt for tiden.

Jeg er ingen fan av unnskyldinger og bortforklaringer. I steden for å skylde på skader, forfall, dårlige dommeravgjørelser osv, slik mange andre gjør, må vi erkjenne at vi ikke har vært gode nok, hverken spillerne, klubben eller jeg. Vi har mange gode spillere, men for mange mangler erfaring fra dette nivået.
Jeg må også innrømme at totalbelastningen i denne divisjon er større enn jeg hadde trodd. Vi visste godt at nivåforskjellen reint sportslig var ganske stor, men slitasjen på spillergruppa og apparatet rundt har vært formidabel og uvant.

Nå må vi bare krumme nakken og gå på ei ny uke. På lørdag er det klart for hjemmekamp mot Bergsøy, nok et lag som kjemper for sin eksistens i divisjonen. Det er krise for hardtsatsende Bergsøy om de må spille i 4 div. neste år, men vi har like lyst på poenge som de.