I DAG FEIRER VI OSS SELV

Postet av SPKL Rollon den 20. Feb 2024

 

I dag er vi stolte og ønsker å feire oss selv – Spkl. Rollon ble stiftet 20. februar i 1914 og er 110 år. Vi er faktisk Ålesunds eldste fotballklubb, og blant byens eldste idrettslag. I likhet med alle idrettslag har vi opplevd både opp og nedturer, men dette kjennetegner vel alle som er i en viss alder? 


Feiringen tok vi på forhånd, grunnet vinterferien. Det ble et gedigent Sunnmørsk kakebord i Korsatunnellen midt i Ålesund Sentrum. Dette var bare starten på markeringen av året, og vi har mer i vente.Spkl Rollon består av mange ulike mennesker i alle aldere. Alle har til felles at vår klubb betyr noe for dem. Vårt herrelag i fotball klarte i fjor en flott 4. plass i 4. divisjon. De er under oppkjøring til ny sesong og klarte i forrige uke å slå det hardsatsende Herd 2 – 0 i treningskamp. Om bare noen uker møter vi de igjen til 1. kvalifiseringsrunde i NM. Tenk å kunne klart og kommet oss til 1. runde?  – det ville blitt en fantastisk folkefest og en flott gave for alle i Spkl. Rollon.

Under disse gror det godt, og vi er selvsagt stolte over de mange prestasjonene i breddefotballen. Det at lille Rollon har en egen spiller på fylkeslaget sier mye – det jobbes godt både på og utenfor banen – Fantastisk Andre.

Håndballen vår gjør det også godt. Selv om vi er små,  biter vi også godt fra oss i klassene der vi har lag. Vårt eldste håndballag J2009 er klare for sluttspillet på Ørlandet, og skal kjempe mot de beste lagene i regionen.  Ikke nok med det har flere av jentene tatt initiativ til et rekrutteringsprosjekt i vårt nedslagsfelt. Dette er i tråd med klubbens ønske om å bygge opp håndballen fremover.Rollonhytta på Sulafjellet er i år 100 år, og dette skal selvfølgelig markeres senere på året. Denne ble bygd til Ålesundsrennet, men er i dag et fantastisk turmål for hele regionen. Mange savner klubbhuset vårt, men etter at Barnehagen i Larsgården brant ned er barnehagen lokalisert i Rollonhuset. Her er det nærmere 80 barn og 30 ansatte, og flere av barna vil helt sikkert være en del av oss på et senere tidspunkt i livet.
Alle våre medlemmer har sikkert mange minner med Spkl. Rollon, og vi håper at noen vil dele disse gjennom jubileumsåret. I dag ønsker vi å rette en takk til alle med frivillige verv i klubben vår, æresmedlemmer og dere med hederstegn – dere er viktige for oss!  Vi ønsker også å gratulere alle medlemmer i Spkl. Rollon med dagen, og vi ser frem til fortsettelsen.

 

Rapatetjing!   
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.