Rollon - Volda 0-3 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 6. Jun 2016

"Nytt tap"

Etter et par knepne tap hadde vi et håp om å ta en seier mot tabellnabo Volda. Grønntrøyene har hatt en treig start på sesongen, men de har vært spillemessig bedre enn hva poengfangsten skulle tilsi.
Og dette var nok en kamp Volda ville benytte til å snu den dårlige trenden, og det var tydlig at de hadde skumle hensikter. Det gikk nemlig ikke mange sekundene før vi fikk et forvarsel på hva som var i vente da en voldaspiller fikk stå heilt alene på bakerste stolpe og dunket ballen i tverra. De påfølgende 10 minuttene hadde Volda flere gode muligheter, uten å få uttelling.
At det sto 0-0 til pause er det heilt klart vi som hadde mest grunn til å være fornøyd med. Vi var rett og slett for dårlig både med og uten ball. Vi ble for dårlig på omstilling og forflytning, og tok ikke tak i duellspillet. Volda fikk derfor alt for mye tid og plass.
Andre omgang var ikke gammel før Volda scorer både ett og to mål. Vi var dessverre ikke nok på tåhev denne kampen, og vi slipper voldingene alt for lett til. Vi er utrolig passiv på begge målene. De to første målene kom etter dødballsituasjoner og da er det rett å slett konsentrasjon og vilje som skal til for å hindre scoring. 3-0 kom etter at vi mistet ballen på midten, og Volda tar oss på en overgang. Alle målene er mål vi ikke har råd til å slippe inn om vi skal vinne kamper i 3 div. Når det er sagt så er det ingen ting å si på at Volda vinner 3-0, men sjansene de scorer på, spesielt de to første, er langt mindre enn de de brenner i første omgang, Volda har faktisk bare 3 sjanser i 2.omgang og scorer på alle.
Når det gjelder våre egne offensive bidrag var ikke det noe særlig bedre enn det defensive arbeidet. Foruten to stolpeskudd av Daniel, og noen gode redninger fra Voldas keeper, hadde vi lite å by på. Et godt angrep begynner som oftes med en god defensiv handling, så det henge nok sammen med vår generelle innsats i kampen.

I denne kampen møtte vi oss selv litt i døra, Volda tok oss på det vi selv har vært god på. Og når de viste mer vilje og guts enn oss vinner de til slutt en full fortjent seier. Jeg tror de fleste spillerne er enig med meg når jeg sier at de fleste var litt under pari, men jeg syns Lage og Andreas står fram på et lag som sleit, og det er bra av gjort av ungguttene som bare er 17 og 18 år.

Etter at vi tapte 5-1 mot Aafk har vi egentlig spilt 5 godkjente kamper, så dette var to skritt tilbake, men vi mister ikke håpet pga en dårlig kamp.
Nå skal vi møte to av avdelingsfavorittene i de to neste kampene, og vi må nok nødt til å vurdere om vi skal ha en litt annen strategi til de kampene enn det vi har hatt hittil i år. Uansett hva vi velger å gjør må innsatsen og viljen opp mange hakk om vi skal vinne kamper i 3 div, og det vet heldigvis gutta selv også.