VELKOMMEN TIL FJORDLAKS ARENA I MORGEN

Postet av SPKL Rollon den 18. Apr 2024

Det er i morgen det skjer – vi håper på å få samlet flest mulige av våre medlemmer til en «fest» i Larsgården. Ikke nok med at det er Kick-off for fotball gruppen, har vi valgt å ta med håndballen i klubben å markere at det er slutten på sesongen.

Vi starter kl. 17:00 med presentasjon av lagene, mens Larsgården skolekorps spiller på arenaen fra kl. 18:00. En halvtime senere skal vårt A-lag spille kamp mot byrivalen SIF/HESSA. Her blir det et trivelig gjensyn med Ferdinand Irving.  

Alle aktive medlemmer får pølse, is og saft, mens det blir åpen kiosk for alle med jubileumskake og kaffe, i tillegg til vår tradisjonelle meny.

Ikke nok med det blir det salg av vårt jubileumsskjerf og flagg. Vanligvis har klubben lagt seg på en pris på kr. 200,- pr. stk, men vi tilbyr skjerf og flagg samlet for kun kr. 350,-

Vi håper å se alle der, og vi gleder oss til at vi sammen skal være i Larsgården!

 



I MORGEN KOMMER ROLLONBRØDET

Postet av SPKL Rollon den 11. Apr 2024

Eurospar Larsgården og SPKL. Rollon lanserer Rollonbrødet i morgen 12. April. Ideen til brødet kom til ved at klubbens daglige leder var i møte med butikken i november, og utfordret de til dette. Etter noe prøvesmaking og baking kom vi sammen frem til et resultat som kan passe for de fleste; et godt grovbrød som passer like godt til morgens som til kvelds, og som kan passe for aktive Sunnmøringer i alle aldere. Brødet kan bli kjøpt hos Eurospar Larsgården fra i Morgen 12. April. Prisen er kun kr. 29.90,-, og Eurospar Larsgården gir 5,- tilbake til klubben for hvert solgte brød.  



 

Sammen med Eurospar Larsgården deler vi ut 10 sesongkort til klubbens A-lag i 4. divisjon. Alle som kjøper Rollonbrødet i helgen er med i trekningen som vil bli foretatt på mandag. Skriv derfor navn og nummer på kvitteringen, og legg den igjen i butikken. Vi håper at dette vil bli en suksess rundt mange av måltidene i helgen.

Et bilde som inneholder tekst, mat, Detaljhandel, supermarkedAutomatisk generert beskrivelse         




VELLYKKET ÅRSMØTE

Postet av SPKL Rollon den 3. Apr 2024

Like før vi tok påskeferie arrangerte Spkl. Rollon sitt årsmøte. 2024 – utgaven av årsmøte var godt besøkt, og det ble markert at klubben er 110 år ved å spandere kake til de fremmøtte.

 

Et bilde som inneholder bursdagskake, dessert, mat, ovnsbakt matAutomatisk generert beskrivelse

Årsmøte ble kyndig ledet av ordstyrer Merete Løken hvor vanlige årsmøtesaker ble gjennomgått. Klubben kan berette om et meget aktivt år, både i håndball og fotball gruppen. Vi kan blant annet nevne våre håndballjenter i 2009 årgangen er klare for sluttspill, samt vår fotball gruppe der vårt A-lag tok en flott 4. plass i 4. divisjon, og at vi har flere spillere representert på krets og fylkeslagene. Regnskapet for 2023 og budsjettet for 2024 ble lagt frem og vedtatt, og det er ventet en markant inntektsøkning. Videre ble det også vedtatt å høyne medlemskontingenten.

 

 

Et bilde som inneholder innendørs, møbler, tak, scenebildeAutomatisk generert beskrivelse                 Et bilde som inneholder innendørs, vegg, møbler, KontorbygningAutomatisk generert beskrivelse

 

 

 

Det vanket også heder og ære til 2 av klubbens store ildsjeler; Helge Thalberg og Arne Per Andersen. Dette ble begrunnet med følgende: 

Helge Thalberg: Dagens første hederstegn – mottager har ikke vært noe aktiv utøver for klubben, men til gjengjeld har han vært en viktig bidragsyter fra sidelinjen. Han var svært aktiv i forbindelse med etableringen av anlegget i Larsgården, og senere har han vært en drivkraft for Foreningen Rollons Venner. Der har han stått for en betydelig styrking av Doksæthers minnefond og Borchen – fondet. Han blir sett på som en svært pålitelig, systematisk og hardtarbeidende person. Dagens første hederstegn går til Helge Thalberg.

Arne Per Andersen: Dagens andre hederstegn – mottager er en ekte Rollon – gutt. Han har i mange år vært en viktig bidragsyter rundt vårt A – lag. Som Lagleder og sosialt ansvarlig har han vært en viktig bauta i klubben. I tillegg har denne personen vært en del av klubbens valgkomite i en årrekke. Vi må heller ikke glemme hans innsats for kretsens dommere over flere år. Dagens 2. Hederstegnmottager er Arne – Per Andersen.

 

Et bilde som inneholder person, klær, Menneskeansikt, smilAutomatisk generert beskrivelse

 

Rollons Venner var også til stede for å dele ut heder og ære fra sine minnefond. Arthur Doksæthers Minnefond gikk til Mads Cesare Johansen, Tore Woldseter, Christian Haugen og Erlend Torvik for deres innsats i forhold til oppgradering av klubbens hjemme garderobe. Borchen – fondet gikk til oppstart av klubbens yngste fotballag. 

Et bilde som inneholder klær, innendørs, stol, takAutomatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder klær, person, sko, mannAutomatisk generert beskrivelse

 

 

Videre ble avtroppende styre og utvalgsmedlemmer takket av. Torry Larsen og Marthe Jansen ble takket av for sin flotte innsats i håndballutvalget, mens Merete Løken og Ann-Christin Skog ble takket av som styremedlemmer i klubbens styre. Det nye styre ser består av følgende: Leder Marius Øksenvåg, Nestleder Margit Tømmerbakk, Styremedlemmer Øystein Pettersen, Jørgen Skårbrevik og Tommy Nørve.    



I DAG FEIRER VI OSS SELV

Postet av SPKL Rollon den 20. Feb 2024

 

I dag er vi stolte og ønsker å feire oss selv – Spkl. Rollon ble stiftet 20. februar i 1914 og er 110 år. Vi er faktisk Ålesunds eldste fotballklubb, og blant byens eldste idrettslag. I likhet med alle idrettslag har vi opplevd både opp og nedturer, men dette kjennetegner vel alle som er i en viss alder?



 


Feiringen tok vi på forhånd, grunnet vinterferien. Det ble et gedigent Sunnmørsk kakebord i Korsatunnellen midt i Ålesund Sentrum. Dette var bare starten på markeringen av året, og vi har mer i vente.











Spkl Rollon består av mange ulike mennesker i alle aldere. Alle har til felles at vår klubb betyr noe for dem. Vårt herrelag i fotball klarte i fjor en flott 4. plass i 4. divisjon. De er under oppkjøring til ny sesong og klarte i forrige uke å slå det hardsatsende Herd 2 – 0 i treningskamp. Om bare noen uker møter vi de igjen til 1. kvalifiseringsrunde i NM. Tenk å kunne klart og kommet oss til 1. runde?  – det ville blitt en fantastisk folkefest og en flott gave for alle i Spkl. Rollon.

Under disse gror det godt, og vi er selvsagt stolte over de mange prestasjonene i breddefotballen. Det at lille Rollon har en egen spiller på fylkeslaget sier mye – det jobbes godt både på og utenfor banen – Fantastisk Andre.

Håndballen vår gjør det også godt. Selv om vi er små,  biter vi også godt fra oss i klassene der vi har lag. Vårt eldste håndballag J2009 er klare for sluttspillet på Ørlandet, og skal kjempe mot de beste lagene i regionen.  Ikke nok med det har flere av jentene tatt initiativ til et rekrutteringsprosjekt i vårt nedslagsfelt. Dette er i tråd med klubbens ønske om å bygge opp håndballen fremover.



Rollonhytta på Sulafjellet er i år 100 år, og dette skal selvfølgelig markeres senere på året. Denne ble bygd til Ålesundsrennet, men er i dag et fantastisk turmål for hele regionen. Mange savner klubbhuset vårt, men etter at Barnehagen i Larsgården brant ned er barnehagen lokalisert i Rollonhuset. Her er det nærmere 80 barn og 30 ansatte, og flere av barna vil helt sikkert være en del av oss på et senere tidspunkt i livet.




Alle våre medlemmer har sikkert mange minner med Spkl. Rollon, og vi håper at noen vil dele disse gjennom jubileumsåret. I dag ønsker vi å rette en takk til alle med frivillige verv i klubben vår, æresmedlemmer og dere med hederstegn – dere er viktige for oss!  Vi ønsker også å gratulere alle medlemmer i Spkl. Rollon med dagen, og vi ser frem til fortsettelsen.

 

Rapatetjing!   

















Hederstegn og Æresmedlemsskap

Postet av SPKL Rollon den 19. Feb 2024

Sportsklubben Rollon har i likhet med andre klubber både hederstegn og æresmedlemsskap som de to høyeste utnevnelsene. Begge utnevnelsene krever enstemmig vedtak i Hovedstyret, og bekreftelse av årsmøte. 



Hederstegn gis til medlemmer som gjennom en årrekke har ytet fortjenestefullt arbeid for klubben. 

Æresmedlemskap er klubbens høyeste utmerkelse, og gis til personer i Spkl. Rollon (nåværende eller tidligere medlemmer) som på en fremragende måte og over lang tid har gjort en ekstraordinær innsats for sportsklubben og/ eller som over lang tid har utført ekstraordinære sportslige prestasjoner, kan tas opp som æresmedlem. 

Til vårt årsmøte ønsker vi forslag på kandidater til begge priser. Disse sendes sammen med skriftlig begrunnelse til dagligleder@rollon.no innen 03.03.2024.