Rollon Håndball Kunstlotteri 2016

Postet av SPKL Rollon den 15. Des 2016

Litografier av Ørnulf Opdahl vunnet av:

1. premie Ramoen I, vunnet av Marianne Vinje på lodd nr 1881
2. premie Horisont, vunnet av Sunny Hjelle på lodd nr 2555
3. premie Byens lys, vunnet av Sidsel Ruud på lodd nr 5474


Spkl Rollon gratulerer vinnerne og vil takke alle som har kjøpt lodd for støtten. Det kommer en ny mulighet for å vinne seg et bilde i 2017.

God jul og godt nyttår fra håndballgruppa i Spkl Rollon.
Rollon - Sogndal2 2-1 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 9. Nov 2016

fyrverkeri.jpg


Seier i årets siste kamp.


Sesongen ble avsluttet med seier mot et robust Sogndal-2, og vi avsluttet dermed med 3 kamper på rad uten tap.
Kampen startet med et bra Rollon-overtak, men som ofte før scorer motstanderene det første målet. Forsvaret slurver litt når de skal klarere et innlegg og ballen detter rett ned i beina på en sogndalspiller, som setter ballen enkelt i mål. Etter målet bølger kampen litt frem og tilbake uten at noen av lagene får ballen i mål.

I andre omgang virket det som om alt vi har trent på i heile år kom ut på en gang. Vi klarte å variere spillet vårt og presset Sogndal bakover i banen. Til slutt sto de bare rundt egen 16-meter og forsvarte seg. Men i det 80. minutt klarte de ikke å stå i mot. Daniel slo en meget god corner som Børge fikk headet inn. Etter målet fortsatte vi bare å kjøre på, og fem minutt før slutt fikk vi frispark utenfor 16-meteren. Og frisparket satt Daniel like godt rett i mål. Sogndal klarte ikke å presse frem en sluttspurt og vi vant til slutt fullt fortjent. Andreomgangen er nok spillemessig det beste vi har gjort i år. Det eneste vi kan sette fingeren på er at vi ikke utnytter det spillemessige overtaket mer effektivt.

Vi har i år lært utrolig mye som klubb, jeg har lært mye som trener og mange spillere har fått verdifull erfaring på er nytt nivå.
Forskjellen mellom 4. og 3. divisjon er formidabel på alle måter, og selv om vi ikke har prestert på topp reint sportslig, så har vi alle forbedret oss på veldig mye. Vi er et mye bedre lag i dag enn det vi var når vi rykket opp i fjor, og vi skal fortsatt "satse" som om vi var i 3 div. Neste år blir det mest sannsynlig ingen kamper i helgene og ingen laaaange borteturer, og det vil medføre at vi kan stille et jevnere mannskap enn i år.

Vi ser altså nå framover og retter fokuset mot den "nye" og meget spennende 4 divisjon. Det kommer til å bli mange morsomme lokaloppgjør som potensielt kan trekke veldig mye folk. Det blir fort litt mer interesse rundt kampene når motstandere som Florø2 og Surnadal blir byttet ut med f.eks Godøy og Emblem.

Til slutt vil jeg rette en kjempestor takk til alle som har bidratt til at "eventyret" i 3. divisjon i det hele tatt var mulig å gjennomføre. Mange unger og foreldre fra yngres avdeling har bidratt som ballhentere, vakter, kioskpersonell m.m. Vi har også noen fantastiske sponsorer som støtter oss i tykt og tynt. Vi har også hatt noen fantastiske borteturer med Turistbussen Ålesund. Alltid flinke og serviceinnstilte sjåfører og behagelige busser.

Tusen takk alle sammen!!Rollon - Florø2 5-0 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 20. Okt 2016

Storseier mot Florø2

I årets nest siste kamp var det Florø2 som kom på besøk. Vi hadde veldig lyst til å revansjere 4-2 tapet i vårkampen. Florø kom til Larsgården med et ungt lag, og vi visste at hvis vi la til grunne samme innsats som mot Herd, så var det mulig å vinne kampen.

Det gikk ikke mer en 20 sekund før Sindre blir lagt i bakken inne i 16-meteren, og mange mente at vi var snytt for straffe. I løpet av de fire første minuttene hadde vi to baller i tverrliggeren, en redning på strek og flere avslutninger, men vi klarte ikke å overliste keeperen. Det gikk 20 minutt før vi fikk hull på byllen. Eivind drar seg forbi et par mann inne i "boksen" og blir lagt i bakken. Denne gangen får vi straffe og Daniel scorer sikkert.
I det 38 minutt kommer Nikolas gjennom alene med keeper. Uegoistisk slipper han ballen til Daniel, som setter den i det tomme buret. I samme situasjon feller Florø's keeper Nikolas for andre gang og får dermed sitt andre gule kort.
Det var stort sett enveiskjøring hele omgangen, men pga slurv ledet vi bare 2-0.

Andre omgang fortsetter i samme spor. Børge scorer på et frispark, også Sindre og Jon Kristian kommer på scoringslisten.

Selv om vi vinner meget komfortabelt 5-0 så sitter jeg igjen med en halvgod følelse. Vi burde vunnet mye mer ut i fra spill og sjanser, men vi manglet litt overskudd og spillerne virket ukonsentrert. Vi klarte ikke å ha godt nok tempo i spillet og gjorde mange rare valg med ball.
Når det er sagt er det unge Florø-laget et lag som mest sannsynlig hadde gjort det meget bra i sunnmørsk 4 divisjon. De har også en av 3 divisjons mest spennende midtbanespillere i unge Naustdal.

Nå har vi én kamp igjen, og det er mot Sogndal-2 på Rollonbanen på lørdag. Det har vært en lang sesong og det er ikke rart at det begynner å tære litt på motivasjon. Spillerne skal ha skryt for å ikke "gi opp" etter en vanskelig sesong. De har jobbet hardt på trening hver eneste uke, og vi ser nå på høsten at vi har blitt bedre og bedre. Nå skal vi skvise ut de siste dråpene av sitronen og avslutte med stil.

Alex


Neste kamp er lørdag 22 oktober kl 16.00 på Rollonbana mot Sogndal 2. Håper alle som kan møter til årets siste kamp i 3 div.Herd - Rollon 2-2 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 9. Okt 2016

Sterk prestasjon mot seriemesteren!

Få trodde at vi skulle gi Herd noe særlig motstand på deres hjemmebane, og kanskje trodde seiersvante herdspillere det samme. For det var vi som kom best i gang, og selv om Herd fikk spille ballen i bakre firer hadde vi en klar plan om hvordan vi skulle stoppe de.

Med to meget hardtarbeidende spisser skulle vi hindre Herd i å få satt i gang med sine oppspillsvarianter. Dette lyktes vi godt med, og etter kun 5 minutter klarer vi å sette såpass press på Herd at de roter det til for seg selv og lager straffespark.

Kaptein Hagen setter straffesparket kontant i mål og vi går opp til 1-0. Dessverre tar det ikke lang tid før Herd utligner på en dødball. Vi glipper på markeringen og Jonas må ut å bokse, men han treffer dessverre ikke ballen skikkelig slik at en herdspiller får heade i åpent mål. Ikke lenge etter retter Jonas opp igjen feilen, med en glimrende beinparade, etter at Herd's Islandske toppscorer fikk fri bane mot mål.
Vi fikk også våre sjanser, og den største hadde Håkon da han klemte avgårde en ball med retning krysset, men Herds keeper plukket fram en kjemperedning. Dermed gikk lagene til pause med 1-1.

Andre omgang starter med et par Herd-angrep før vi tar litt over. Herd slo mye langt, men Lage og Anders tok fullstendig luven av divisjonens toppscorer. Islendingen ble etterhvert så sur at han lagde frispark på frispark, og at dommerne lot han bli på banen var det få som forstod noe av!
Utover i omgangen fortsetter spillet å bølge fram og tilbake, men i det 70. minutt får vi et frispark. Børge server ballen til Lage som header ballen i krysset med stor kraft og presisjon. Et meget fint mål!
De siste 20 minuttene ble det selvfølgelig et stor press mot vårt mål, og 5 minutt før slutt får Herd dessverre uttelling. Når sant skal sies så var det en fullt fortjent utligning utifra det trøkket de hadde de siste 10 minuttene, men like fullt utrolig irriterende!

Gutta skal ha all honnør for jobben de gjør mot divisjon desidert beste lag. Moralen og sammholdet i laget er fantastisk og alle utfører de oppgavene de får til punkt og prikke.

Nå ser vi fram til å avslutte vårt opphold i 3 divisjon med to hjemmekamper, og klarer vi å gjenskape dagens prestasjon skal både Florø og Sogndal være mulige å slå.

Gratulerer også til Herd og Amund for en solid gjennomført sesong!

Til slutt vil jeg bare beklage til dommerne, spillerne og klubben for at jeg ikke klarte å holde hodet kaldt når det kokte som mest. Etter en episode der Nikolas ligger nede med en hodeskade blir jeg så irritert på dommeren, fordi han ikke reagere på våre tilrop, at jeg kaller han for arrogant. Det er dommernes jobb å sørge for spillernes ve og vel, og det følte vi at ikke ble gjort i dette tilfellet. Uansett skal jeg holde hodet kaldt i slike situasjoner.


Alex


Neste kamp er lørdag 15 oktober kl 16.00 på Rollonbana mot Florø2Volda - Rollon 4-0 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 30. Sep 2016

Fortjent stortap!

Etter to oppløftende kamper hadde vi forhåpninger om et godt resultat mot Volda.
Første omgang var relativ jevnspilt, selv om Volda hadde ballen noe mer. Ingen av lagene klarte å skape noen sjanser av betydning før i det 22. minutt. På et tilfeldig innlegg får Volda kranglet ballen i mål. Slike situasjoner har vi i det siste vært flink til å avverge, men nå var det altså tilbake til gamle synder. Etter scoringen hadde vi noe gode muligheter til å utligne, men kom ikke nærmere enn et frispark som smalt i stolpen. Vi mener oss også snytt for et straffespark, men når dommeren velger å ikke blåse, må vi bare anta at han har rett. Vi er sikkert ikke det laget som har vært flest ganger inne i motstanderens straffefelt, men vi har nå spilt 22 kamper uten at vi har fått et eneste straffespark.
Uansett, omgangen ebber ut med en ledelse til Volda.

Etter pausen bestemte vi oss for å prøve å presse høyere i banen, og i ti minutt var vi veldig på hugget og fikk presset Volda langt inn på egen banehalvdel. Men så skjer det som ofte skjer når man jager en scoring, motstanderen kontrer og scorer. Etter 2-0 scoringen har vi dessverre ingenting å by på. Volda vinner til slutt fullt fortjent, men 4-0 er kanskje litt i overkant. Det som irriterer meg er at alle målene kommer etter innlegg fra kantene. Vi taper kampen i dag fordi vi ikke er godt nok trent. For mange av de som startet i dag har ikke godt nok grunnlag til å prestere i 90 minutt i 3 div, og det blir merkbart utover i kampen. Når vi i tillegg gjør 5 bytter og forandre formasjon flere ganger i løpet av kampen, blir det ingen trygghet eller rytme i det vi gjør.
Heldigvis er dette en ærekjær gjeng, og allerede på fergen på vei hjem ble vi enig om at neste år skal vi være bedre rustet når vi møter Volda.

Denne kampen var et klart steg tilbake i forhold til utviklingen vi har hatt de siste kampene, men vi har tre kamper igjen og nå er det om å gjøre å presse all saft ut av sitronen slik at vi i det minste kan avslutte sesongen på en verdig måte!


Lørdag 1 okt kl 16.00 Rollon - Træff på RollonbanaRollon - Hødd2 3-3 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 21. Sep 2016

To tapte poeng.

Hødd2 var store favoritter før denne kampen. De tok turen til Larsgården med et sterkt mannskap. Skulle de ha en reell mulighet til å sikre ståplass i divisjonen, måtte de vinne denne kampen.

Vi ønsket å trøkke til fra start og bestemte oss for å presse Hødd høyt i bana. Etter kun ti minutter tar vi ledelsen. Daniel scorer etter å ha blitt spilt fri av Andreas. Et meget smart frisparktrekk, som i tillegg var perfekt utført.
Ikke lenge etter er det Hødd som får prøve seg på frispark. Denne gang like utenfor 16 meteren. Høddspilleren setter ballen elegant over muren og i mål. Jonas var etter ballen, men frisparket var for godt plassert til at han fikk slått den ut.

Etter reduseringen tar Hødd over og de spiller til tider ball i hatt med oss. Spesielt på våres høyreside får de mye rom og tid. Når det er sagt skapte de ikke alt for mange klare målsjanser, og de som kom tok selvfølgelig Jonas seg av.
Litt av problemet var at vi ble for ivrig på midtbanen og stod for høyt med begge sentrale midtbanespillerne. Da fikk Hødd overtall mot vår ving og back. Heilt på slutten av omgangen burde Sindre satt inn 2-1, men alene med keepern setter han skuddet til side for mål.

Etter pausen setter vi inn Håkon for å få mer balanse på midtbanen, og Nikolas ble satt ned på back for å temme Hødd's gode venstreside. Erik, som fikk seg en smell i hofta, ble erstattet av Jo Martin på topp. Med dette oppsettet fikk vi mye bedre balanse i laget og fikk flyttet spillet opp på Hødd sin banehalvdel.

Andreomgangen er muligens den beste omgangen vi har spilt på veldig lenge. Spillerne legger ned en vanvittig innsats. Vi er suveren i gjennvinningsfasen og Hødd klarer nesten ikke å få til noe som helst. Vi klarer å bevare ballen bedre når vi vinner den, og skaper flere gode muligheter. Så når vi går opp i 2-1 er det fullt fortjent. Jo-Martin scorer i sin andre kamp på rad. Og for et mål det var. Han får ballen etter at vi har presset Hødd hardt høyt i banen. Han forserer noen meter før han klemmer avgårde et skudd som går rett i krysset! Klassescoring!

Etter at vi går opp i 2-1 har vi flere store sjanser og et annullert mål. Anders scorer etter en corner, men linjedommeren mener Sindre, som står bak keeperen, står i offside. Dommertrioen har nok sitt på sitt tørre i følge regelboka, men jeg har aldri opplevd at det har blitt blåst i slike situasjoner, og gjør det nok aldri igjen.

Men vi skulle etterhvert få et mål til. Sindre, som har funnet storformen, legger nydelig inn bak forsvaret til Hødd og Daniel header ballen kontrollert i mål. Daniel har dessverre trøblet en del med skader i år, men på høsten har han prestert på godt gammalt nivå igjen.

Selv om vi ledet 3-1 når det var spilt 80 minutter var ikke dramatikken over. Hødd får et korrekt idømt straffespark. Jonas redder, men returen havner rett i beina på straffeskytteren som setter ballen i mål. Surt at ballen spretter Hødd's vei etter redningene, men det er vel de berømte marginene.

Til stor forundring for alle involverte legger dommeren til minimum 6 min. Godt inn i overtiden gir han Børge sitt andre gule kort. Kortet er riktig det, men Børge skulle hatt et frispark i situasjonen før. Nok en gang en meget merkelig avgjørelse av dommertrioen. Med ti mann klarer vi ikke å avverge Hødd's sluttspurt, og de utligner til 3-3 i det 6. overtidsminuttet. Det var utrolig surt å miste to poeng på en slik måte.

Nå må vi bare se framover og ta med oss at vi faktisk gjør en meget god kamp mot et sterkt Høddlag. Jeg er veldig godt fornøyd med hele troppen og jobben de har gjort for å heve seg til et høyere nivå. Vi visste det kom til å ta tid å bli "konkurransedyktig" på dette nivået, men vi nærmer oss litt etter litt.

Heldigvis er det ny kamp allerede fredag. Da møter vi Volda borte, og der har vi en del å revansjere. Vårkampen mot Volda er nemlig en av de svakeste kampene vi har spilt i år.

AlexRollon - Bergsøy 4-1 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 11. Sep 2016

Seier mot Bergsøy.

Etter fadesen mot Fjøra var det viktig at vi viste oss fra en bedre side når Bergsøy kom på besøk.
Vi hadde oss en "alvorsprat" før kampen der vi ble enig om at vi må kreve mer av hverandre, både spillere og trenere.
Vi vet at vi har nivået inne, men de gode periodene har vært for korte og bunnivået kritisk lavt.
Bergsøy, som satser tungt for å holde seg i 3 divisjon, måtte vinne for å ikke tape terreng i kampen om den viktige 5. plassen. Vi visste at de mest sannsynlig ville undervurdere oss, og at hvis vi var 100% på hugget hadde vi en fair sjans til å slå de.

Etter et par sjanser tidlig i første omgang, der Øiehaug hadde den største, satt det første målet. Daniel fikk en langpasning fra Sindre, og Bergsøy klarte ikke å hanskes med Daniel som kriget ballen i mål.
Etter dette bølget kampen fram og tilbake, men det lille som Bergsøy skapte av sjanser tok Jonas med største selvfølgelighet. Omgangen ebber derfor ut med Daniel som eneste toppscorer.

Vi var klar over at Bergsøy kom til å gå ut i hundre for å få seg en rask scoring etter pausen. Det bestemte vi oss for å prøve å utnytte til vår fordel. Bergsøy sine forsvarspillere hadde ikke akkurat tempo som sin sterke side, og når Bergsøy måtte jage utligningen ville vi få muligheten til å kjøre overganger.

Bergsøy klarte ikke å ta tak i kampen etter pause heller, og vi fikk etterhvert et solid overtak. Vi klarte å sette inn presset høyt i banen, og var flink til å ta ut mellomromsspillerne deres. Da måtte de ty til lange oppspill og de duellene vant forsvaret vårt ganske enkelt.
Etter 10 min økte Erik Øiehaug ledelsen. Sindre finner Andreas med et hurtig innkast og Andreas legger inn til Erik som setter 2-0.
3-0 var kampens fineste mål, og nok en gang var det Andreas som var servitør. Han skrur ballen mellom midtstopperne og inn i bakrommet til Daniel som banker ballen kontant i mål.
Vi har tidligere slitt med å omsette spill og sjanser til mål, men i dag løsnet det virkelig. 4-0 kommer etter at Børge finner Jo Martin med en nydelig stikker. Debutanten gjør ingen feil og setter ballen enkelt i mål etter å ha parkert forsvaret til Bergsøy.
Rett før slutt får Bergsøy et trøstemål etter en god prestasjon av toppscorer Tepuric.

Seieren er som alle andre seirer og tap, et resultat av kollektivets innsats og ferdigheter. I dag gjorde alle spillerne mans jobb og responderte bra på "kjennepreken" før kampen. Vi var mer skjerpet på dødballer og overlegen i duellspillet, i tillegg tør vi å bruke ferdighetene som bor i hver enkelte spiller. Det var også gledelig å se at det var Bergsøy-spillerne som gikk først tom for krefter.

Nå er det bare å dyppe føttene i betong og komme seg ned på jorden igjen. Vi har kun 15 poeng og har ingen grunn til å ta av, men klarer vi å gjenskape prestasjoner på dette nivået kan vi kanskje ta noen skalper til, men vi glemmer ikke at det kun er ei uke siden vi ble slaktet av Fjøra.

Alex.

Fjøra - Rollon 5-1 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 4. Sep 2016

Nytt braktap

Årets siste langtur endte med et nytt tap. Fjøra, som vi slo på hjemmebane, har fortsatt muligheten til å komme blant de 4 eller 5 øverste lagene som sikrer plassen i neste års nye og spissede 3. divisjon. Vi hadde selvfølgelig et håp om å få med oss poeng hjem fra Sogndal, men isteden ble det et nytt braktap.

De første 35 minuttene spiller vi veldig bra og skaper en god del muligheter. Erik Øiehaug er blant annet to ganger alene med keeper, men avslutningene er dessverre for svak. Vi har i denne perioden en rekke dødballer og gode innlegg etter fint spill, men det blir bare nesten.
Og når vi ikke setter sjansene våre skjer det som ofte skjer. Vi har corner og Fjøra kontrer. Vi er for dårlig i den offensive markeringen og det hele ender opp med at Fjøra får straffe. Straffen blir satt sikkert i mål, og det virket da som om lufta gikk heilt ut av spillerne. Mål preger kamper, og når vi ikke akkurat strutter av selvtillit blir vi dessverre veldig passive, og Fjøra legger enkelt på til 2-0 like etter.

Til pause var det et meget nedstemt lag som tuslet i garderoben, og sjeldent har det vært så vanskelig å tenne et håp blant spillerne. Vi ble likevel enig om å prøve å gjenskape spillet og engasjementet fra de første 30 minuttene av første omgang. Vi måtte gå ut å jage en tidlig redusering, men dessverre så kommer vi aldri heilt opp på nivået fra første omgang, selv om vi i perioder ypper oss litt. Når vi jager et mål får Fjøra selvfølgelig en del overganger og etterhvert rakner vi heilt. Fjøra scorer tre mål til før Daniel avslutter kampen med å skrur en corner direkte i mål.

Vi taper dessverre fordi vi er altfor passive i avgjørende situasjoner, både offensivt og defensivt. Dette har med ferdigheter, selvtillit og rutine å gjøre, og vi mangler dessverre litt av alt for tiden.

Jeg er ingen fan av unnskyldinger og bortforklaringer. I steden for å skylde på skader, forfall, dårlige dommeravgjørelser osv, slik mange andre gjør, må vi erkjenne at vi ikke har vært gode nok, hverken spillerne, klubben eller jeg. Vi har mange gode spillere, men for mange mangler erfaring fra dette nivået.
Jeg må også innrømme at totalbelastningen i denne divisjon er større enn jeg hadde trodd. Vi visste godt at nivåforskjellen reint sportslig var ganske stor, men slitasjen på spillergruppa og apparatet rundt har vært formidabel og uvant.

Nå må vi bare krumme nakken og gå på ei ny uke. På lørdag er det klart for hjemmekamp mot Bergsøy, nok et lag som kjemper for sin eksistens i divisjonen. Det er krise for hardtsatsende Bergsøy om de må spille i 4 div. neste år, men vi har like lyst på poenge som de.

Alex


Neste kamp er hjemme på Rollonbana lørdag 10 sept kl 16.00 mot BergsøyRollon - Stryn 0-3 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 28. Aug 2016

Det har vært dårlig med oppdateringer fra oss etter at høstsesongen startet opp igjen. Ikke vet jeg hvor mange som leser våre innlegg, eller hvem dere er, men vi burde heilt klart vært flinkere til å holde våre supporter og andre fotballinteresserte oppdatert.

Vi skal prøve å skjerpe oss!!

Høstsesongen startet med et knepent 1-0 tap mot Spjelkavik. Selv om det ble tap så gjør vi oss ikke bort. Etter kampen kalte Frode Fagermo oss for apekatter, og selv om noen sikkert ble fornærmet så er det et soleklart kompliment når det kommer fra den kanten. Gutta viser engasjement, lidenskap og vilje, og mer kan vi ikke forlange.

Oppgjørene mot Aafk er aldri enkle, og det ble heller ikke noe enklere av at Yttis og co hadde såpass respekt for oss at de sendte utpå 6 spillere fra a-troppen og noen ungutter med landslagkamper på cv'n. Selv om Yttis fryktet oss ble det aldri noe "bananskall". Aafk vinner kampen 5-1. Selvfølgelig alt for dårlig av oss, men inn i mellom var det noen lyspunkt også i denne kampen. Blant annet var Daniel tilbake etter en lengre skadeperiode og kvitterte selvsagt med et mål!

Neste kamp var mot tabelljumbo Surnadal, og alt annet enn seier ville vært et slag midt i tryne. Kampen begynte bra og vi kunne fort ha scoret både 2 og 3 mål de første 5 minuttene, men det ble med Daniels ene. Etter ca 15 minutt fikk Nikolas Hay kranglet inn sitt første Rollonmål, og vi gikk til pause med en fortjent 2-0 ledelse. I de første 15 minuttene av 2. omgang spilte Surnadal sokkene av oss, og kun en god posjon flaks blandet med en like stor posjon udyktighet hos vertene gjorde at de ikke scorer mange mål. De får riktig nok en redusering, men når Steffensen øker til 3-1 var kistelokket spikret igjen! Alt i alt en fortjent seier!

Og så til dagens kamp mot Stryn, en kamp som ble en merkelig og nærmest bipolar opplevelse. Vi visste godt hva Stryn kom med, men klarte ikke å gjøre som vi avtalte før kampen. Stryn spilte sin beste fotball, samtidig som at vi tydeligvis hadde tatt på oss 6. divisjonsdraktene!! Selv om vi er alene med keeper 2 ganger og har noen smålure skudd var dette en prestasjon langt under kjølen! 0-3 til pause er et ekstremt dårlig utgangspunkt om man vil vinne fotballkamper, men det laget viser i 2 omgang er muligens noe av det beste vi har gjort i år. Vi turde å ta ned ballen og sette i gang angrepene langs bakken og i lengderetningen. Vi skapte mange gode angrep og sjanser på løpende bånd, men dessverre er ikke effektiviteten på det nivået den må nødt til å være for å vinne kamper i denne divisjonen. Men i dag syns jeg vi fortjente bedre, for gutta viser at vi er fullt på høyde med er godt 3. divisjonslag når vi bare evner å skru bryter'n på full styrke!

Hva nå?
Nedrykket til 4 divisjon klarte vi å "sikre" i vår, men vi ønsker å bruke de resterende kampen i divisjon til å utvikle oss videre. Vi er et mye bedre lag i dag enn det vi var når vi vant 4 divisjon i fjor. Og klarer vi å levere hele kamper på det nivået som vi viste i 2. omgang i dag, kan vi også vinne mot de fleste lag i denne divisjonen! Vi var klar over at det ville bli et tøft år, men vi har alle lært vanvittig mye som vi tar med oss i jakten på gode prestasjoner og forhåpentligvis flere poeng.
Vi er slått, men ikke slagen!

AlexVi gratulerer Knut Strømsheim!

Postet av SPKL Rollon den 25. Aug 2016

Sportsklubben Rollon gratulerer vår styreleder, Knut Strømsheim, med 75-årsdagen i dag.
Sogndal2 - Rollon 3-0 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 5. Jul 2016

garderobe rollon.JPG

Ny bortekamp og nytt tap!

Sesongen er nå halvspilt og vi står med usle 9 poeng. Som forventet vil sikkert mange si, men både spillere og vi trenere hadde forventet mer. Vi har vært utrolig nære i mange kamper, men har ikke vært dyktige nok i avgjørende situasjoner. Vi har lært mye på de 12 første kampene, og jeg er sikker på at vi er et bedre lag i dag enn vi var når vi startet opp i april.

Kampen mot Songdal var hakket bedre enn kampen mot Florø. Vi la oss lavt i bana og lot Songdal ha ballen, og selv om de hadde ballen mye hadde vi relativ god kontroll. Vi fikk også våre muligheter på overganger, men vi var dessverre altfor upresis og slurvete til at det resulterte i farligheter.
Midtveis i omgangen får Sogndal corner, og etter litt klabb og babb får de ballen i mål. Surt å slippe inn mål på dødball igjen.
Andre omgang får dessverre en brutal start da Songdal scorer etter kun noen få minutter. Etter scoringen bølger kampen litt fram og tilbake. Vi må stå litt høyere i banen og klarer delvis å få litt mer trykk i spillet vårt. Sogndal på sin side er farlig på kontringer og dødballer, og det er på ingen måte ufortjent når de på overtid legger på til 3-0, selv vi også hadde noen gode muligheter.


Selv om det blei tap så kan vi ta med oss en del positive ting fra denne kampen også. Erik Farstad fikk sin sesongdebut i denne kampen etter 2,5 år med skader. Han må selvfølgelig matches forsiktig, men kan bli en verdifull tilvekst med sin presise pasningsfot. Johan Strand spilte også sin første hele kamp for året, og veteranen er virkelig et forbilde med sin dedikasjon og offervilje! Her har de yngre spillerne mye å lære.

Nå skal vi spille hjemme mot KFK før vi tar en (u)fortjent ferie. Etter ferien har vi et litt greiere oppsett med litt færre langturer og mange hjemmekamper.Florø2 - Rollon 4-2 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 25. Jun 2016

IMG_2928.PNG


Med tre kamper på 7 dager, og den siste en langtur til Florø, fikk vi kjenne på 3 divisjonens tøffe hverdag. Kampen mot Herd satt sine spor med alvorlige skader og karantener, men vi reiste til Florø for å vinne.

Dessverre så var vi alt annet enn klar for kamp når dommeren blåste, og det unge Florø-laget fikk kampen ganske raskt inn i sin bane.
Vi sover gang på gang når Florø vender spillet sitt, og de får alt for lett utfordre backene våre. I tillegg klarer vi dessverre heller ikke å være våken nok på faste situasjoner som kast, frispark og cornere. Alt i alt vinner Florø fullt fortjent, selv om vi midtveis i 2. omgang var ajour etter mål av John Åge og Iver.
I denne kampen var ikke kollektivet samlet nok, hverken med eller uten ball, og når de fleste også presterte under pari individuelt blir det vanskelig å vinne kamper, uansett divisjon.
Florø er et lag jeg mener vi bør være på høyde med om vi spiller opp i mot vårt beste, men en tøff uke og en lang busstur skal faktisk få litt av skylden denne gangen.

PS! Jeg vil gjerne skryte av dommeren som mandag tok kontakt for å få klarhet i en omdiskutert situasjon. Det er første gang jeg har opplevd lignende fra en representant fra dommerstanden. Respekt!!

Hilsen midlertidig 3.divisjonstrener Løwensprung.Rollon - Herd 0-4 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 18. Jun 2016

Dette ble brutalt på alle måter, både fordi vi til tider blir slaktet av divisjonens desidert beste lag, men også fordi det ble en kostbar affære på skadefronten. Herd valser over oss de første 10 minuttene og jeg fryktet en stund at vi skulle gå fullstendig opp i limingen. Heldigvis justerte vi oss litt, og det ble litt bedre etterhvert, selv om første omgang utelukkende ble en fight for å unngå flere baklengs.

Med "bare" 2-0 til pause ble vi enig om å vise oss fra en bedre side i andre omgang. Ingen kamp er tapt til pause. Jeg syns spillerne går ut og gir Herd mer motstand, og vi klarer å rette litt på inntrykket fra første omgang. Vi viser også at stallen er god, vi må nemlig bytte 5 spillere pga skade før vi har spilt 70 min. De som kommer inn gjør mans jobb og vel så det. Selv om vi hever oss får Herd mål også i andre omgang, og det dessverre av den litt enkle sorten, men alt i alt er Herd egentlig veldig inneffektiv.
Divisjonsforskjellen var tydelig, men jeg tror ikke det var forskjellen mellom 3. og 4. div. vi så, men forskjellen mellom 2. og (dårlig) 3. div.

Jeg er 100% sikker på at Herd vinner 3 divisjon. Dette laget er mye bedre enn de andre lagene som kjemper i toppen. De har gode individuelle spillere som er samspilt i et godt system. De har også flere trenere, hjelpetrener, oppmenn og lagledere enn de har tilskuere på hjemmekampene.

Hva så med Rollon? 6 kamper uten seier og 5 kamper uten mål er bekymringsverdig, men vi viser i perioder at vi ikke er alt for langt bak, men vi må skru sammen 90 minutter med gode perioder. Klarer vi det, tror jeg vi kan heve oss og begynne å ta poeng igjen!
Nå venter to nye bortekamper og det gleder vi oss til!Træff - Rollon 2 -0 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 14. Jun 2016

Tap mot tabelltoeren.

La meg bare begynne med å si at "hederlige tap" er i mitt hode et forferdelig uttrykk. Det er ingenting hederlig med å tape. Det er så enkelt at man enten taper for at man ikke er god nok, eller for at man ikke vil nok. Mot Volda tapte vi for at vi ikke ville nok, og mot Træff taper vi for at vi ikke er god nok. Enkelt og greit!

Første omgang var egentlig ganske jevn fram til 1-0 scoringen etter ca 30 min. Træff spilte mer direkte og langt enn det vi hadde sett for oss, men etter målet så det ut som som de slapp seg litt mer løs og fikk til mer kombinasjonspill langs bakken. Det var mer den type fotball vi hadde forberedt oss på, og selv om Træff hadde ballen mest de siste 15 minuttene var vi også farlig frampå ved et par anledninger.
Rett før pause har vi 3-4 veldig gode dødballer, men dessverre så ble det bare nesten for både Anders, Sindre og Sander.

Vi spilte i en ny formasjon for anledningen og bestemte oss for å fortsette med den litt ut i andre omgang før vi eventuelt la om til vår vante 4-4-2 formasjon. Etterhvert som tiden gikk måtte vi ta større sjanser, og det førte til at vi naturligvis slapp Træff til i større grad enn tidligere i kampen. De skapte også noen farligheter, men enten så skjøt de over, eller så ble skuddene og innleggene stoppet av oppofrende Rollonspillere. I et desperat forsøk på å utligne spilte vi de siste 10 minuttene i den litt svulmende 3-2-5 formasjon, og når vi ikke klarte å få uttelling skjer det som ofte skje, motstanderen kontrer og punkterer kampen rett før slutt.
Vi mangler dessverre litt x-faktor, og mot de fleste lag i denne divisjon må vi være mer kynisk foran begge målene.

Træff, som rykte ned fra 2. div i fjor, er et meget godt fotballag, og selv om jeg ikke liker å tape er jeg glad for at det ikke er lengre opp til de beste lagene nivåmessig. Vi er nemlig med på notene, også mot tabelltoeren.

All honnør til spillerne for god innsats, og selv om poengene uteblir så blir vi stadig bedre. Det er gøy og motiverende å spille mot gode lag, og fortsetter vi denne utviklingen, og prøver å lære noe av hver eneste kamp, så tror jeg at vi etterhvert kan bli et brukbart lag i denne divisjonen!
Jeg syns også det er fantastisk kjekt at vi i starter kampen med 5 juniorer. Og la det være klinkende klart, de spiller fordi de er gode nok, og ikke fordi det er mangel på alternativ!!


Neste kamp er onsdag 15 juni på Rollonbana mot Herd kl 19.00Ny hjemmeside!

Postet av SPKL Rollon den 13. Jun 2016Lorem ipsum Rollon sit amet,

consectetur adipiscing elit. Proin in placerat mauris. Nulla sit amet enim hendrerit, lobortis ex condimentum, tempor tellus. Aenean tristique augue est, id mattis quam lacinia a. In dapibus mollis augue, at posuere nisl posuere eget.

Nam semper, risus sit amet maximus mattis, nunc libero accumsan nibh, nec auctor nibh orci vel quam. Etiam id felis non nisi sollicitudin posuere. Maecenas ut consectetur lacus, ut congue diam. Suspendisse mattis finibus erat ut pretium.

Curabitur imperdiet sem a risus porttitor, non hendrerit lectus scelerisque. Integer tempor et nibh sit amet vestibulum. Fusce id vehicula felis, at suscipit tellus. Quisque ullamcorper nunc nisl, nec rhoncus urna commodo id. Suspendisse quis dolor ut tortor faucibus commodo. Etiam massa felis, iaculis a euismod vel, scelerisque eget sapien.

Curabitur non efficitur mi. Cras condimentum tempor metus vitae viverra. Fusce nunc tellus, tincidunt ac sapien vitae, tincidunt egestas nisi. Donec ultrices, lorem nec mollis hendrerit, magna augue posuere ipsum, in eleifend nibh justo efficitur ante. Quisque at molestie risus, eget efficitur eros. Vivamus laoreet placerat tincidunt. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Fusce tempus pretium turpis vel maximus.


wdadasdasfad
asdf
2dsas
3

Praesent tincidunt nibh non felis consequat, et tincidunt erat ultricies. Aliquam bibendum scelerisque lorem nec mollis. Pellentesque mattis lorem fermentum, porta eros et, vehicula eros. Curabitur porttitor posuere fermentum. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer eu orci eros. Phasellus orci velit, pellentesque at molestie ac, commodo ut odio. Proin feugiat, enim blandit egestas accumsan, nunc arcu condimentum est, nec lacinia neque dui lobortis ex. Integer nec pulvinar mi. Etiam laoreet finibus leo sed fermentum. Sed ut cursus orci. Integer arcu orci, dignissim vitae purus elementum, condimentum blandit lorem. Proin hendrerit, est et dapibus ornare, erat sem dictum nisi, in laoreet turpis est at nisl.

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Maecenas ornare dapibus rutrum. Maecenas efficitur pellentesque pharetra. Sed pulvinar enim urna, eget elementum sapien imperdiet a. Suspendisse eu faucibus tellus. Duis ante nibh, tristique venenatis porttitor bibendum, iaculis nec nibh. Integer condimentum dapibus placerat. Vestibulum venenatis, lorem vel tristique sollicitudin, arcu enim bibendum ante, eu scelerisque diam enim malesuada tellus. Curabitur interdum risus vitae pellentesque suscipit. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. In sed pulvinar metus. Sed consectetur, eros vitae blandit fermentum, diam erat sollicitudin metus, non feugiat erat neque ac mauris. Ut id cursus neque. Aliquam neque velit, feugiat non ante quis, ornare malesuada ante. Curabitur consequat sem et libero efficitur feugiat.Rollon - Volda 0-3 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 6. Jun 2016

"Nytt tap"

Etter et par knepne tap hadde vi et håp om å ta en seier mot tabellnabo Volda. Grønntrøyene har hatt en treig start på sesongen, men de har vært spillemessig bedre enn hva poengfangsten skulle tilsi.
Og dette var nok en kamp Volda ville benytte til å snu den dårlige trenden, og det var tydlig at de hadde skumle hensikter. Det gikk nemlig ikke mange sekundene før vi fikk et forvarsel på hva som var i vente da en voldaspiller fikk stå heilt alene på bakerste stolpe og dunket ballen i tverra. De påfølgende 10 minuttene hadde Volda flere gode muligheter, uten å få uttelling.
At det sto 0-0 til pause er det heilt klart vi som hadde mest grunn til å være fornøyd med. Vi var rett og slett for dårlig både med og uten ball. Vi ble for dårlig på omstilling og forflytning, og tok ikke tak i duellspillet. Volda fikk derfor alt for mye tid og plass.
Andre omgang var ikke gammel før Volda scorer både ett og to mål. Vi var dessverre ikke nok på tåhev denne kampen, og vi slipper voldingene alt for lett til. Vi er utrolig passiv på begge målene. De to første målene kom etter dødballsituasjoner og da er det rett å slett konsentrasjon og vilje som skal til for å hindre scoring. 3-0 kom etter at vi mistet ballen på midten, og Volda tar oss på en overgang. Alle målene er mål vi ikke har råd til å slippe inn om vi skal vinne kamper i 3 div. Når det er sagt så er det ingen ting å si på at Volda vinner 3-0, men sjansene de scorer på, spesielt de to første, er langt mindre enn de de brenner i første omgang, Volda har faktisk bare 3 sjanser i 2.omgang og scorer på alle.
Når det gjelder våre egne offensive bidrag var ikke det noe særlig bedre enn det defensive arbeidet. Foruten to stolpeskudd av Daniel, og noen gode redninger fra Voldas keeper, hadde vi lite å by på. Et godt angrep begynner som oftes med en god defensiv handling, så det henge nok sammen med vår generelle innsats i kampen.

I denne kampen møtte vi oss selv litt i døra, Volda tok oss på det vi selv har vært god på. Og når de viste mer vilje og guts enn oss vinner de til slutt en full fortjent seier. Jeg tror de fleste spillerne er enig med meg når jeg sier at de fleste var litt under pari, men jeg syns Lage og Andreas står fram på et lag som sleit, og det er bra av gjort av ungguttene som bare er 17 og 18 år.

Etter at vi tapte 5-1 mot Aafk har vi egentlig spilt 5 godkjente kamper, så dette var to skritt tilbake, men vi mister ikke håpet pga en dårlig kamp.
Nå skal vi møte to av avdelingsfavorittene i de to neste kampene, og vi må nok nødt til å vurdere om vi skal ha en litt annen strategi til de kampene enn det vi har hatt hittil i år. Uansett hva vi velger å gjør må innsatsen og viljen opp mange hakk om vi skal vinne kamper i 3 div, og det vet heldigvis gutta selv også.


Alex
Hødd2 - Rollon 1 - 0 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 1. Jun 2016

"Nesten river ingen av hesten"

Etter en god treningsuke gledet vi oss til å reise til nye Høddvoll for å møte Ulsteinviks kronprinser. Vi hadde god kontroll på hva som kom til å møte oss reint sportslig, men at det var motepolitiet som skulle dømme var vi ikke klar over. Dommerne ville nemlig ikke starte kampen pga fargelikhet på strømpene.... Nuvel, nok om dommerne.

Kampen startet som vi forventet, Hødd prøvde å spille seg ut bakfra og brodere seg framover i banen. Vi hadde bestemt oss for å låse de høyt og tvinge de til å slå langt. Målet var å få flest mulig dueller på midten slik at vi kunne bruke duellstyrken vår. Dette lykkes vi delvis med, men de gangene det glapp var vi for treige tilbake i "ramma". Da fikk Hødd litt for god plass og spilte seg til noen gode muligheter. Den største kom vel og merke på en dødball. På en corner fikk den tidligere Høddkapteinen Tørnquist ballen rett på pannebrasken, men Jonas plukket fram en redning i absolutt verdensklasse! Like etter kontrer vi og Daniel spiller fri Mario, men keepern til Hødd ble tydligvis inspirert av Jonas og reddet mesterlig. Dermed 0-0 til pause.

I pausen ble vi enig om å presse enda tøffere, vel viten om at Hødd kunne få en del rom som de kunne angripe i om vi ikke lykkes. Vi ble også enig om å søke bakrommet oftere enn i første omgang. Vi så i første omgang at Daniel og Mario var mye kjappere enn forsvarspillerne til Hødd, og spesielt Daniel skapte mye trøbbel for et langsomt midtstopperpar. Men vi klarte dessverre ikke å score på de sjansene vi fikk. At Hødd til slutt får "hull på byllen" var fortjent etter spill og sjanser, men at det igjen skjer ett minutt før slutt er selvfølgelig ekstra bittert. Gutta legger ned en vanvittig innsats og vi taper i alle fall ikke på manglende innsats og vilje. Vi er også godt organisert og begynner etter hvert å bli bedre offensivt, selv om det i denne kampen ble mest overganger.

Nå venter et Volda-lag i poengnød. De kommer til å selge seg dyrt, og viser voldaspillerne halvparten så mye engasjement som treneren sin får vi en fartsfylt kamp. Så her må vi bare brette opp ermene og gyve løs på nytt.

PS! Med tanke på at de hadde så mange unge spillere var Hødds trener bekymret for "temperaturen" i kampen, men det viste seg at ungguttene til Hødd både kunne takle, slå og banne som voksne. Og de som ikke kunne banne skikkelig fra før fikk en skikkelig leksjon av sin rutinerte kaptein. Han kunne nemlig banne både på norsk, finsk og svensk.

Over og ut, nedvask med lut!


Husk kamp på Rollonbana mot Volda fredag 3 juni kl 19.00


Bergsøy -Rollon 2-1. Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 22. Mai 2016

"Close, but no cigar"
Etter tre strake seirer visste vi at Bergsøy kom til å ta oss på alvor. Og det var tydlig at dette var en kamp som betydde mye for dem. Den hardtsatsende klubben, med verdens flotteste 3. divisjonsfasiliteter, hadde ikke vunnet siden hjemmeseieren mot Herd i 2. runde.
Bergsøy virket nervøse og usikre i starten av kampen og allerede etter 8 minutt tar vi ledelsen etter et flott frispark av Sindre. Ledelsen varer dessverre ikke lenge. Etter 15 min utligner Bergsøy etter at de kommer seg rundt på venstresiden og et godt innlegg blir omsatt til scoring.
Like etter har Sander Jacobsen en god sjanse, men skuddet blir reddet på streken. Sander fikk i Daniel's fravær sin første a-kamp fra start og klarte seg meget bra. Han er førsteårs junior og vi vil garantert bli et fast innslag på a-laget i årene som kommer. Bergsøy kommer også til en stor sjanse til i første omgang, men alene med keeper møter Bergsøyspissen sin overmann.I løpet av andre omgang blir det etterhvert slik at vi måtte forsvare oss mer enn vi klarte å angripe, men selv om Bergsøy hadde ballen mye rydder vi godt unna inne i sekstenmeteren. Og det forsvarspillerne ikke tok reddet en meget god Jonas Mathiesen. Vi får i tillegg to store sjanser, men dessverre uten uttelling. Den første sjansen er det Steffensen som får, men skuddet blir reddet av en god engelskmann i bergsøymålet. Den andre sjansen er det Daniel Nærø som får, men alene med keeper går avslutningen dessverre over mål. Daniel er toppscorer på juniorlaget og fikk sin debut på a-laget i dag.
Like før slutt klarer en av Bergsøys mange "leiesoldater" å overliste Jonas, og dermed var tapet et faktum. Alt i alt taper vi fortjent, men det er selvfølgelig surt når målet kommer ett minutt før slutt. Uansett skal vi være fornøyd med innsatsen vi legger til grunn, alle spillerne er lojale og jobber steinhardt for hverandre. For litt over en måned siden ble vi rundspilt på samme bane i en treningskamp, og i dag viser vi at vi er på høyde med et lag som absolutt bør kjempe i toppen med tanke på hvilke ressurser og fasiliteter de råder over.Selv om vi ikke har noen grunn til å henge med hodet er det viktig at vi ikke nøyer oss med å nesten lykkes. Hvis vi er blir tilfreds med "nesten prestasjoner" kommer vi aldri til å bli bedre. Nå må vi finne ut hva vi ikke var gode nok på også får vi jobbe knallhardt framover. Vi vet hvor deilig det er å vinne, og den følelsen vil vi kjenne på flere ganger i år!Dagens beste for Rollon var Jonas Mathiesen.
Alex
Rollon vinner igjen, denne gangen 2-1 mot Fjøra. Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 17. Mai 2016

Fjøra var ubeseiret før kampen og vi visste det vil bli en tøff kamp, men med samme innsatsen og viljen som vi viste mot Stryn ville det være fullt mulig å vinne denne kampen.
Vi hadde forberedt oss godt på hva vi kom til å møte og visste på forhånd at Fjøra kom til å ligge lavt i banen og satse på overganger og dødballer. De har også noen spillere som holder høyt 3. div nivå. Vi hadde laget en kampplan og forberedt noen mottrekk som vi håpte på skulle gi uttelling. Jeg syns vi lykkes i mye og skapte en god del muligheter, men målet uteble dessverre de første 45 minuttene.
Andre omgang starter på verst tenkelige måte da Fjøra scorer etter 1 minutt. Heldigvis klarte spillerne å holde fokuset og fortsette med en offensiv innstilling. Og sjansene kom, og det ble etter hvert ganske mange. Etter et frispark og et par påfølgende cornere satt endelig ballen i mål, og det var vår 17 årige "dødballekspert" Lage som headet inn utligningen på corneren fra Mario. Etter scoringen fortsatte vi å produsere gode muligheter og heldigvis kom vinnermålet til slutt. Og nok en gang er Lage involvert, han finner Daniel med en utsøkt bakromspasning og Daniel setter sitt fjerde mål på fire kamper. Dermed sikret vi oss vår tredje seier på rad og fikk enda litt mer påfyll på selvtillitkontoen.
Vi ser no at vi kan være med på dette nivået om vi legger ned nok innsats, men vi har heldigvis et sunt forhold mellom selvtillit og selvinnsikt og vet at neste tap er rett rundt hjørne hvis ikke vi jobber steinhardt på trening og i kamp. Vi er ikke bedre enn at vi må vinne på innsats, lojalitet og litt galskap!
Eneste skåret i gleden er at seieren mest sannsynlig kostet litt med tanke på noen litt "ekle" skader, men slik er fotball og vi har heldigvis mange sultne spillere som står klar til å gripe muligheten når den dukker opp.
Nå er det Bergsøy som venter, og de er heilt sikkert sugen på en seier etter en litt treig start. Men vi gleder oss til å møte internasjonal motstand og vi kommer ikke til å stå med lua i hånden slik vi gjorde i vinterens treningskamp!

Neste hjemmekamp er fredag 3 juni kl 19.00 mot Volda.
Stryn - Rollon, seier til Rollon 3-2 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 8. Mai 2016

Etter en etterlengtet seier i forrige kamp var det en gjeng med bedret selvtillit som reiste til fagre Stryn. Selv om vi kun hadde en seier på de første 4 kampene har vi tidvis vist at vi ikke er så langt unna å matche en del av lagene på dette nivået.
Stryn har skuffet litt i sesongåpningen og vi visste at vi kunne få med oss et godt resultat hjem om vi bare hadde riktig innstilling og god lagmoral.

Dessverre så åpnet kampen på verst tenkelige måte. Etter 3 minutt mister vi ballen midt på egen banehalvdel, Stryn kombinerer fint og setter inn 1-0. Der og da trodde jeg dette skulle bli en fæl opplevelse, men heldigvis hadde ikke gutta mista troa, og etterhvert som kampen gikk klarte vi å etablere et bra trøkk på Stryn sin banehalvdel.
Etter et par skremmeskudd fikk vi utligningen. Andreas fyrer av et skudd som målsniken Mario flikker forbi keeperen til Stryn. Etter utligningen følger 10 vanvittige minutter der vi snur kampen. Først blir Mario spilt gjennom av Daniel, Mario tar ballen på halv volley og klinker den utakbart i en bue over keeperen. Så bytter spissene roller og Mario spiller fri Daniel, han setter ballen kontant i mål med sin gode venstrefot. Plutselig står det 3-1!!

Daniel og Mario begynner virkelig å finne tonen og begge står nå med tre mål hver.
I pausen ble vi enig om å gå ut for å vinne og ikke for å forsvare ledelsen. Vi visste at Stryn mest sannsynlig fikk seg en kraftig "hårføner" i pausen og at de kom til å komme ut i hundre etter pause.
2. omgangen var ikke gammel før Stryn reduserte til 3-2 og da ble det selvfølgelig et voldsomt kjør mot vårt mål, men gutta viste en heltmodig innsats og sprang bokstavlig talt til krampa tok de. Jeg tror ikke kampen skulle ha vart i mange minuttene til før en kollektiv krampe hadde rammet både spillere, lagledere og trenere, for dette var rett og slett alt for spennende!! Det er ikke sikkert en nøytral tilskuer syns det var en god fotballkamp, men for meg var det vakkert, vanvittig vakkert! Jeg er mektig imponert og stolt av en gjeng som jobber så hardt for hverandre.

I denne kampen var vi først og fremst et godt kollektiv, og et lag som slåss for samme "sak", som sørget for tre poeng, men jeg må få trekke fram Jonas Mathiesen. Han spiller en feilfri kamp på en humpete og vanskelig bane. Nå gleder vi oss til krampa slipper og til at Fjøra kommer til Larsgården neste lørdag 14 mai kl 16.00.

Stryn - Rollon, seier til Rollon 3-2 Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 8. Mai 2016

Etter en etterlengtet seier i forrige kamp var det en gjeng med bedret selvtillit som reiste til fagre Stryn. Selv om vi kun hadde en seier på de første 4 kampene har vi tidvis vist at vi ikke er så langt unna å matche en del av lagene på dette nivået.
Stryn har skuffet litt i sesongåpningen og vi visste at vi kunne få med oss et godt resultat hjem om vi bare hadde riktig innstilling og god lagmoral.

Dessverre så åpnet kampen på verst tenkelige måte. Etter 3 minutt mister vi ballen midt på egen banehalvdel, Stryn kombinerer fint og setter inn 1-0. Der og da trodde jeg dette skulle bli en fæl opplevelse, men heldigvis hadde ikke gutta mista troa, og etterhvert som kampen gikk klarte vi å etablere et bra trøkk på Stryn sin banehalvdel.
Etter et par skremmeskudd fikk vi utligningen. Andreas fyrer av et skudd som målsniken Mario flikker forbi keeperen til Stryn. Etter utligningen følger 10 vanvittige minutter der vi snur kampen. Først blir Mario spilt gjennom av Daniel, Mario tar ballen på halv volley og klinker den utakbart i en bue over keeperen. Så bytter spissene roller og Mario spiller fri Daniel, han setter ballen kontant i mål med sin gode venstrefot. Plutselig står det 3-1!!

Daniel og Mario begynner virkelig å finne tonen og begge står nå med tre mål hver.
I pausen ble vi enig om å gå ut for å vinne og ikke for å forsvare ledelsen. Vi visste at Stryn mest sannsynlig fikk seg en kraftig "hårføner" i pausen og at de kom til å komme ut i hundre etter pause.
2. omgangen var ikke gammel før Stryn reduserte til 3-2 og da ble det selvfølgelig et voldsomt kjør mot vårt mål, men gutta viste en heltmodig innsats og sprang bokstavlig talt til krampa tok de. Jeg tror ikke kampen skulle ha vart i mange minuttene til før en kollektiv krampe hadde rammet både spillere, lagledere og trenere, for dette var rett og slett alt for spennende!! Det er ikke sikkert en nøytral tilskuer syns det var en god fotballkamp, men for meg var det vakkert, vanvittig vakkert! Jeg er mektig imponert og stolt av en gjeng som jobber så hardt for hverandre.

I denne kampen var vi først og fremst et godt kollektiv, og et lag som slåss for samme "sak", som sørget for tre poeng, men jeg må få trekke fram Jonas Mathiesen. Han spiller en feilfri kamp på en humpete og vanskelig bane. Nå gleder vi oss til krampa slipper og til at Fjøra kommer til Larsgården neste lørdag 14 mai kl 16.00.

Buss til bortekamp mot Stryn lørdag 7 mai

Postet av SPKL Rollon den 5. Mai 2016

Lørdag går turen til Stryn, hvor det er lovt godvær og 18-20 grader. Vi setter opp buss med avreise Rollonhuset 1045. Kampstart er 1500, og vi er tilbake i Ålesund rundt klokka 1945. Alle som ønsker av supportere, foreldre, besteforeldre, tidligere og nåværende spillere er hjertlig velkommen på bussen til kostpris. Vi sees!
KLUBBKVELD TIRSDAG 19.APRIL KL.1800-2000

Postet av SPKL Rollon den 17. Apr 2016

Klubbkveld

DET INVITERES HERVED TIL KLUBBKVELD PÅ ROLLONHUSET

TIRSDAG 19. April FRA KL.18.00-20.00

Her blir det salg/prøving av Spkl. Rollons Klubbkolleksjon til:

Minimum 30 % rabatt

Andre tilbud på klubbkvelden er:

Diverse klubbtekstil (Utgåtte modeller):

50 % rabatt

Fotballsko:

Minimum 25 % rabatt

I tillegg tilbyr rongve gode priser på fotballer, leggskinn, keeperhansker og annet utstyr som trengs nå i seriestarten.

Velkommen til en hyggelig KLUBBKVELD på Rollonhuset

TIRSDAG 19.April FRA KL.18.00

Det vil bli servering av kaffe og noe å bite i.

Sportslighilsen

Spkl Rollon, Rongve og AdidasRollon - Spjelkavik 1-3. Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 17. Apr 2016

Etter tap i første serierunde hadde vi planer om ta rotta på Vika i vår første hjemmekamp. Før kampen hadde spillerne i yngres avdeling Kick Off og de var var med på å lage en ekstra flott ramme rundt kampen!

Med nesten 400 tilskuere på tribunen, deriblant Paradis-Stian, lå alt til rette for en kjekk kveld i Parken, men allerede etter 2 min. kom kveldens første kalddusj. Vika kombinerte fint på venstrekanten før ballen ble curlet fint i motsatt hjørne. En flott prestasjon som det er vanskelig å gardere seg mot.

Etter sjokkstarten var det Vika som kjørte kampen, de var først på nesten alle baller og vant de fleste duellene. Det så rett og slett ut som vi hadde for stor respekt for motstanderen. Gutsen og innsatsen fra forrige serierunde var totalt fraværende. Men som ofte i fotball snur det fort. Etter et par brudd, og noen gode tilløp på dødballer, får vi servert kampens fineste angrep. Høyreback Lage vinner ballen på egen banehalvdel og spiller to vegger før han får igjen ballen på høyrekanten og slår et glimrende innlegg til Andreas, som header ballen i mål.

Men før champangekorkene hadde truffet marmorflisene i Larsgården hadde Vika igjen tatt ledelsen. I motsetning til 1-0 scoringen var dette et ekte møkkamål der vi rett og slett gir Vika ballen 35 meter fra mål. Slik somling er noe vi muligens slapp unna med i 4.divisjon, men som vi blir nådeløst straffet for i 3.divisjon. Som om ikke det var nok roter vi det kraftig til for oss selv når vi igjen gir en Vika-spiller fritt leide mot mål, og dermed en lettkjøpt 3-1 ledelse til gjesten til pause.

I 2.omgang er det en gjeng med litt mer tenning som kommer på banen. I tillegg entrer Eivind og Trond banen etter ca 60 spilte minutter, noe som gir laget litt mer pondus og rutine. I denne omgangen er vi mye mer på hugget og vinner flere dueller. Vi klarer å vende spillet oftere og kommer da til mange innlegg, men en kombinasjon av litt upresise innlegg og lite trøkk i boksen gjør at vi ikke klarer å skape nok farligheter til å lage balanse i regnskapet. Kampen ender forsåvidt i en fortjent seier til gjestene, men etter at vi de to første rundene har møtt to av favorittlagene må jeg si at vi ikke er særlig skremt av nivået. Vi har til gode å bli spilt ut, men har tapt to kamper på at vi er for naive i avgjørende situasjoner. Nå skal vi trene godt i ei uke før vi skal prøve å ta AafK neste mandag.

PS! Før den tid skal Rollon2 spille mot Emblem2. Emblem har i år hentet så mange nye spillere at de snart kan stille et lag i hver divisjon, så her får vi god motstand!

Når det gjelder storbondetittelen kan vi vel trygt si at den er Frode Fagermo's for evig og alltid....

Alexander von LøwensprungFørste kamp i 3.divisjon 2016 er unnagjort. Alex har ordet!

Postet av SPKL Rollon den 11. Apr 2016

Det var en spent gjeng som satt seg i bussen for å ta turen til Norges tidligere klippfiskhovedstad Kristiansund. Vi var vel i utgangspunktet ikke levnet en sjanse mot et lag som ble nr 2 i fjorårets 3.divisjon, og som mønstret spillere som Angvik, Klinge og Mahmoud el Haj. Men vi var sikker på at med riktig innstilling og masse guts så kunne vi stelle i stand litt trøbbel i vårt comeback i 3.divisjon.

Og kampen var ikke gammel før vi sjokket hjemmelaget. En god corner ble satt kontant i mål av Anders og noe uventet tok vi ledelsen mot storfavorittene. Men det var ikke bare vi som var farlig på dødball. Etter at vi hadde ryddet unna et par gode forsøk fikk også KFK uttelling på en dødball. Et frispark ble stusset i mål og det sto 1-1 på måltavla i Kristiansund.

Etter utligningen bølget kampen litt fram og tilbake og mens KFK var farlig på dødballer prøvde vi oss på overganger. Og det var en overgang som var foranledningen til kampens neste mål. Nikolas Hay ble felt på vei inn i feltet og på det påfølgende frisparket havnet ballen inne foran mål og Lage scorer sikkert fra kloss hold.

Etter dette hadde vi to store sjanser til å øke ledelsen, men dessverre var vi ikke dyktige nok i de avgjørende øyeblikkene.

Jeg regner med at KFK fikk kjeft i pausen for det var et mer direkte og "hurtigere" KFK-lag som kom på banen i 2.omgang. Vi klarte ikke å holde presset høyt i banen, samtidig som individualistene på KFK begynte å vise seg mer fram. Selv om KFK ikke skapte all verden måtte Marius ta fram noen klasseredninger for å holde oss inne i kampen. Vi hadde fortsatt troa på at dette kunne ende med et godt resultat, men så kom en periode på 3-4 minutter som skal vise seg å være avgjørende. KFK får to straffespark, og med fjorårets toppscorer i 3 div på laget, sto det plutselig 3-2 til hjemmelaget. Vi kjempet tappert for å få en utligning, men i det 87 min, med alle mann høyt i banen, er det en alt for dårlig pasning på egen banehalvdel som blir avgjørende for resultatet. KFK snapper opp den løse pasningen og går opp til 4-2 med kampens eneste mål som ikke ble scoret på dødball.

Vi fikk i dag mange gode svar på ting som fungerte, men også på ting som ikke fungerte. Vi fikk også en bekreftelse på at vi har gjort en god jobb i vinter og at det er mulig å ta poeng fra de beste lagene. La det være sagt, det var det klart beste laget som til slutt vant og de hadde muligens vunnet også uten straffesparkene, men med litt mer klokskap i begge endene av banen hadde kamputfallet muligens bikket i vår favør.

Anders Hagen var kampens gigant med mål og målgivende, i tillegg til en vanvittig defensiv innsats mot noen av divisjonens beste angripere. Men hele laget skal ha skryt for å ha gitt alt. Vi så et Rollonlag som for første gang i år lignet på det laget vi ønsker å se. Det var knallharde taklinger og oppofrende spill av samtlige, så det var en skuffet gjeng som satt seg i bussen og tok fatt på den lange turen hjem til Norges klippfiskhovedstad Ålesund.

Nå gleder vi oss til å ta i mot Farmen-Frode og hans gode hjelpere til årets første hjemmekamp på fredag. Vi har ikke hatt besøk av en realitykjendis i Parken siden MSIL og Paradis-Stian var på besøk for 3-4 år siden. Møt opp og se hvem som blir ukens storbonde!


Alexander
G14 Adidas cup: Rollon/Aafk – Hødd på Rollonbana onsdag 13. april kl 1830

Postet av SPKL Rollon den 10. Apr 2016

G14 Adidas cup: Rollon/Aafk – Hødd på Rollonbana onsdag 13. april kl 1830

Onsdag 13. april klokken 1830 spiller samarbeidslaget Rollon/Aafk G14 mot Hødd i Adidas cup. Rollon/Aafk vant første kamp mot Træff 2-1, og de skal også møte Hødd og Florø i det innledende puljespillet. Adidas cup som er regnet som et uoffisielt NM for gutter og jenter 13-16 år. Det er kun disse 4 lagene som deltar fra Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane i dette mesterskapet.

Her er puljeoppsett og kampoversikt for Rollon/Aafk i Adidas cup: http://www.profixio.com/matches/2814adidascup2016518/k/kl/1018812/pulje/pulje_3043411

Om Adidas cup:

http://www.vindil.no/portal/public/showContentCategory.do?id=948516987Buss til bortekamp mot KFK lørdag 9 april

Postet av SPKL Rollon den 5. Apr 2016

Da nærmer det seg første seriekamp med stormskritt og alle supportere som ønsker å være med bussen til Kristiansund lørdag, har mulighet til det til kostpris kr 100 inkl ferje. Avreise 1100 fra huset. Send en melding til Arne P på 95914415 om dere vil være med. 20 ledige plasser cirka!G14 Adidas cup: Rollon/Aafk – Træff på Rollonbana onsdag 6. april kl 1900

Postet av SPKL Rollon den 4. Apr 2016

Onsdag 6. april klokken 1900 spiller samarbeidslaget Rollon/Aafk G14 mot Træff i 1. runde i Adidas cup. Rollon/Aafk er i pulje med Træff, Hødd og Florø i Adidas cup som er regnet som et uoffisielt NM for gutter og jenter 13-16 år. Det er kun disse 4 lagene som deltar fra Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane i dette mesterskapet.

Her er puljeoppsett og kampoversikt for Rollon/Aafk i Adidas cup: http://www.profixio.com/matches/2814adidascup20165...

Om Adidas cup:

http://www.vindil.no/portal/public/showContentCate...Seier i Ranheim Vårcup for Rollon/Aafk G14

Postet av SPKL Rollon den 4. Apr 2016

Rollon/Aafk G14 innkasserte nok en cupseier i Ranheims vårcup!


Cupen ble gjennomført 1-3 april i Trondheim, og var en cup for kun klasse G14 der totalt 18 lag deltok i 11’er. Det var nivåinndeling etter eget ønske og vi deltok sammen med 9 andre lag på det øverste nivået. Disse 10 lagene ble delt 2 puljer og de 5 beste gikk til A-sluttspill på søndag. Sluttspillet ble også gjennomført som et seriespill, og turneringsseieren ble sikret med seier 2-0 mot Charlottenlund i siste kamp.

Alle (spillere, trenere, støtteapparat og heiagjengen) var meget fornøyd etter ei kjempeflott helg med mye flott spill og gode resultater (7 seiere + en uavgjort) og sosialt samvær. Pirbadet, Peppes og El Clásico på storskjerm var en fin avslutning på lørdagen. Takk til Ranheim for utlån av klubbhuset som sovesal, det fungerte meget bra!

Oppvarming før søndagens kamperFortsettende årsmøte i Sportsklubben Rollon Onsdag 20.4.16 kl.1800

Postet av SPKL Rollon den 1. Apr 2016

Det kalles med dette inn til fortsettende årsmøte i Sportsklubben Rollon onsdag 20.april kl. 1800 i Storsalen på Rollonhuset.

Saksliste ligger vedlagt. Fullstendig saksliste med dokumenter vil bli gjort tilgjengelig fra onsdag 13.april.


Velkommen!


Fortsettende årsmøte 20.4.2016.pptxÅRSMØTE I SPORTSKLUBBEN ROLLON ER FLYTTET TIL ONSDAG 30.03.16 KL.1800

Postet av SPKL Rollon den 9. Mar 2016


Det kalles med dette inn til årsmøte i Sportsklubben Rollon onsdag 30.03.16 kl.1800 i storsalen på Rollonhuset.

Årsaken til at årsmøtet må flyttes er at håndballavdelingen har utsatt sitt årsmøte.

Fullstendig saksliste vil foreligge 1 uke før årsmøtet.


Velkommen til årsmøte.


Hovedstyret Sportsklubben Rollon


1 Kommentar

G19 kvalik 1.divisjon: Rollon - Ørskog/Stordal i SBM Arena Søndag 14.02.16

Postet av SPKL Rollon den 14. Feb 2016

Rollon trakk igjen det lengste strået og vant 3-1 over Ørskog/Stordal i siste kvalikkamp.

Vi bryr oss fint lite om hvordan kampbildet så ut, for nå er Rollon G19 klare for 1.divisjon og mulig NM 2016.

Vel fortjent, og gratulerer til alle gutta. Gratulerer også til trener Trond Østrem, som har ledet laget gjennom kvaliken.

Målscorere for Rollon:

Ole Kristian Lervåg Mortensen

Nikolas Hay

Børge Drevik

Rapata-tjing, vi sees på Rollonbana for mere moro..Tor Tømmerdal 70 år 11.02.2016

Postet av SPKL Rollon den 11. Feb 2016

Sportsklubben Rollon ønsker med dette å gratulere vårt æresmedlem Tor Tømmerdal med 70 årsdagen i dag.

Klubben takker for innsatsen gjennom mange år, og ser frem til videre samarbeid.G19 Kvalik til 1.divisjon: Sykkylven - Rollon 1-2 (Sykkylven stadion 10.02.16)

Postet av SPKL Rollon den 11. Feb 2016

I nok en rotete kamp trakk Rollon det lengste strået og vant til slutt 2-1. Rollon tok ledelsen i det 19.min ved Sander Jacobsen. Sykkylven ga aldri opp og skapte noen store sjanser. De kom blant annet alene gjennom, men Håvard O . Sætre vartet opp med en god og viktig redning.

Tidlig i 2.omgang kom Sykkylvens utligning, og Rollon måtte jage mål igjen. Det ga nesten umiddelbart uttelling, da Nicolas Hay ble taklet hardt bakfra. Det resulterte i direkte rødt kort til Sykkylvens spiller. Andreas Blindheim scoret vinnermålet på det påfølgende frisparket. Selv med en mann utvist er Sykkylven like nær utligning som Rollon er å øke ledelsen.

Ett skår i gleden er at Felix Barthel fikk sitt 2 gule kort i kvaliken, og må stå over siste kamp.

Siste kamp i kvaliken er førstkommende Søndag i SBM Arena kl.10.35, mot Ørskog/Stordal. En kamp Rollon bør vinne for å være sikret 1.divisjons. Vi går all in!!

Rapata-tjingG19 kvalik: Poengdeling mellom Blindheim og Rollon

Postet av SPKL Rollon den 8. Feb 2016

I en veldig rotete kamp, spesielt fra Rollon sin side, endte kvalikkampen mot Blindheim med poengdeling 2-2. Denne kampen var flere skritt tilbake i forhold til kampen mot Spjelkavik. Slik kampen utviklet seg, bør Rollon se seg fornøyd med poengdeling, selv om vi kunne tatt alle poengene i sluttminuttene. Rollon tok ledelsen etter en retur, før Blindheim snudde kampen til 2-1. Rollon utlignet til 2-2 midtveis i andre omgang.

Gjør Rollon jobben i de 2 siste kampene mot Sykkylven og Ørskog/Stordal , blir vi puljevinnere. Noe som selvfølgelig er målsetningen.

Målscorere for Rollon:

Mathias Rutgersen og Andreas Blindheim.


Neste kamp i kvaliken er førstkommende onsdag 10.2 borte mot Sykkylven.


Rapata-tjingTreningskamp Skarbøvik - Rollon torsdag 4.2.16 , årets første kamp endte med 4-3 seier til Rollon

Postet av SPKL Rollon den 4. Feb 2016

Årets første kamp for Rollon var treningskamp borte mot Skarbøvik. Kampen endte til slutt med 4-3 seier til Rollongutta. Rollon benyttet 22 spillere og målene til Rollon ble scoret av Iver Lindseth, Nicolai Vadseth, Andreas Blindheim og Mario Gomes.G19 Kvalik 1 divisjon Spjelkavik - Rollon i SBM Arena 31.01.16 endte med 6-2 seier til Rollon

Postet av SPKL Rollon den 31. Jan 2016

Rollons første kamp i kvaliken til 1.divisjon ble spilt i dag i SBM Arena. Rollon havnet i "dødens" gruppe , med nettopp Spjelkavik som en av de store favorittene til å vinne gruppen. Både trenere og spillere var spent på hvordan vi sto i forhold til dem.

Etter en god start av Rollon, scoret Vika det første målet etter 17 minutt. Rollon slo heldigvis raskt tilbake, og scoret minuttet senere ved Felix Barthel. Etter dette så vi oss aldri tilbake og vant til slutt fullt fortjent 6-2.

Målscorere for Rollon:

Felix Barthel

Sander Jacobsen (2)

Nikolas Hay

Johannes Aas

Børge Drevik


Rapata-tjingRollon Hurricanes Vivacious ble nr 1 under Winter Open i Drammen

Postet av SPKL Rollon den 25. Jan 2016

Det ble første plass for våre kjempedyktige jenter på Rollon Hurricanes Vivacious under Winter Open 2016 i helga 23-24 januar i klassen Senior Cheer all girl Elite.


Vi gratulerer alle med en kjempeinnsats!!Futsalserien i helga 16 -17 januar 2016

Postet av SPKL Rollon den 18. Jan 2016

Rollon fotball arrangerte serie i futsal i Larsgårdshallen i helga 16-17.januar. Det deltok cirka 300 spiller fordelt på 37 lag i aldersklassene G10, G14 og J13.

Det var mye fint spill og spennende kamper. Takk til alle frivillige som stilte opp denne helgen. Takker spesielt juniorlagsspillere fra Rollon som har tatt futsaldommerkurs og deltok som dommere denne helgen.